Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εσπερίδα για τα Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα
Εσπερίδα για τα Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα

Εσπερίδα για τα Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε  με την ένθερμη ανταπόκριση των επιχειρήσεων 

H δυναμική των Logistics στη Θεσσαλία και τη Στερεά και οι μεγάλες επενδύσεις σε αυτοματισμούς end-of-line production και Κέντρα Διανομής από πρωτοπόρες εταιρείες της ευρύτερης περιοχής, όπως ο Όμιλος Ελληνικά Γαλακτοκομεία και η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, αναδείχθηκαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το Operations Center και ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος – ΣΒΘΣΕ στο Domotel Xenia Volos, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Logistics – EEL.

Το πρόγραμμα άνοιξε με την εισαγωγική τοποθέτηση της Μαριλένας Αργυρού, managing director του Operations Center, η οποία σημείωσε την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση από εκπροσώπους πολλών δυναμικών επιχειρήσεων από τον χώρο της Βιομηχανίας, του Εμπορίου και των υπηρεσιών Logistics, γεγονός που επιβεβαιώνει το έντονο ενδιαφέρον της αγοράς για την οργάνωση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας ως μοχλό Ανάπτυξης και ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας.

Στη συνέχεια, ο  Λουκάς Παπαχαραλάμπους – αντιπρόεδρος Δ.Σ. του ΣΒΘΣΕ, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον δυναμικά εξελισσόμενο χαρακτήρα του κλάδου των Logistics, αλλά και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στη χώρα μας σε υποδομής, ενώ επεσήμανε, ότι, για να μπορέσει ο τομέας αυτός να εδραιωθεί ως βασικός πυλώνας της ελληνικής ς και να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ανταγωνιστικά στο διεθνές περιβάλλον, είναι απαραίτητο να υπάρξουν συγκεκριμένες θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Για τα Fulfillment Centers ως μοχλό ανάπτυξης των επιχειρήσεων και τη μεθοδολογική προσέγγιση της EY με Case Studies μίλησε η ατάσα Κουμπουρέλου, director, advisory services, Performance Improvement, Supply Chain & Operations EY αναδεικνύοντας την αξία εφαρμογής στοχευμένων μεθοδολογιών για τη βελτίωση του performance.

Για τους τίτλους Αποθήκευσης και τα Ιδιωτικά Παραρτήματα ΠΑΕΓΑΕ, ως έναν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησης μίλησαν ο  Κωνσταντίνος Περβανάςς διευθυντής και ο κ. Αποσκίτης, Επικεφαλής Γραφείου Διοίκησης & Διευθυντής Ιδιωτικών Παραρτημάτων ΠΑΕΓΑΕ.

Στη συνέχεια, ο Μιχάλης Γαλιατσάτος, διευθύνων σύμβουλος της Cargo360° παρουσίασε τα Key Points στις Διεθνείς Εμπορευματικές Μεταφορές και Εξαγωγές, ενώ η   Χρυσάνθη Λαιμού, Key Account Manager της G4S Telematix, ανέλυσε τη συνάρτηση του κόστους και το πώς θα πρέπει αυτή να προσεγγιστεί – εμπειρικά ή μεθοδολογικά.

Ακολούθησαν συζήτηση – και από την πλευρά των συμμετεχόντων – και στοιχείων από εκπροσώπους σημαντικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Ο Γούσιος, Logistics Manager του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ μίλησε για τις επενδύσεις του Ομίλου στα Logistics και παρουσίασε το πλήρως αυτοματοποιημένο κέντρο διανομής στα Τρίκαλα, ενώ ο Χαράλαμπος Παντολέινας, Logistics Director της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ παρουσίασε το σύστημα Εφοδιαστικής Αλυσίδας της επιχείρησης και τη νέα γραμμή πλήρωσης κουτιών.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, επίσης, η Νικολέτα Σουροπάνη, Logistics Manager και η Λίλια Ματζώρου, Logistics Officer από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση