Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Η ΕΡΤ Βόλου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου
Η ΕΡΤ Βόλου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Η ΕΡΤ Βόλου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Στην Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, που από το 2011 καθιερώθηκε να είναι η 13η Φεβρουαρίου, θα είναι εξ ολοκλήρου προσαρμοσμένο, το της Βόλου, την ημέρα εκείνη.

Δημοσιογράφοι, παραγωγοί λόγου και μουσικοί παραγωγοί, σε έναν ρόλο ξεναγού στα ερτζιανά, σε μια ιστορική αναδρομή, με στάσεις σε σημαντικές στιγμές του παρελθόντος, οι οποίες καθόρισαν το σημερινό του παρών και σηματοδοτούν το αυριανό του .

Στην αναδρομή αυτή, από την αποκλειστικά δημόσια στην ιδιωτική , με ενδιάμεσο σταθμό την «πειρατική» Ραδιοφωνία, πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν μερικά από τα ονόματα της τοπικής – και όχι μόνο – ραδιοφωνίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την πορεία του μέσου, το οποίο – ακόμη και σήμερα – διατηρεί φανατικούς υποστηρικτές.

Το

08:00 – 11:00  Στο πλαίσιο του ειδικά διαμορφωμένου προγράμματος της Βόλου, οι εκπομπές «Με το βλέμμα στην πόλη» με την Ελένη Μανώλη και «Η χωρίς ήρωες», με την Φρόσω Παύλου, ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Εκτός από θέματα της επικαιρότητας θα περιλαμβάνουν και επικοινωνίες με παλιούς δημοσιογράφους, οι οποίοι απασχολήθηκαν για χρόνια στην ΕΡΤ Βόλου, προκειμένου να μοιραστούν με τους ακροατές, εμπειρίες τους από την διαδρομή αυτή.

Στο περιεχόμενο της ειδικής αυτής εκπομπής περιλαμβάνονται επίσης, δύο ενδιαφέρουσες για το παρών, το παρελθόν και το του ραδιοφώνου.

11:00 – 13:00  Η σκυτάλη του προγράμματος παραδίδεται στην εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο», μια ραδιοφωνική εκπομπή πρωτοπόρα σε περιφερειακό επίπεδο, που εκπέμπει σε Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ και για την παραγωγή της συνεργάζονται η ΕΡΤ Βόλου (Ελένη Ραυτοπούλου), η ΕΡΤ Λάρισας (Μίνα Μαυρογιάννη) και τα Studios της ΕΡΤ σε (Αλέξανδρος Ζαούτσος) και Καρδίτσα (Δώρα Μήτρα).

Μέσα από  την ειδική εκπομπή της 13ης Φεβρουαρίου θα αναδειχθούν μνήμες από τους πρωτεργάτες αυτού του περιφερειακού εγχειρήματος, θα καταδειχθούν οι δυσκολίες στην υλοποίησή του αλλά και η συμβολή του στην διαμόρφωση περιφερειακής συνείδησης των ακροατών.

13:00 – 14:00  Για μία ώρα, μέσα από την εκπομπή «Τα πάντα ρει και μεις μαζί», ο Βασίλης Πέτσης  θα έχει συνοδοιπόρο τον Γιάννη Κατσινάρη, και ως σύγχρονοι προσκυνητές θα γυρίσουν τον χρόνο πίσω, τότε που το  «άγιο ραδιοφωνάκι» «κοινωνούσε» τους κατοίκους  αυτής της χώρας, ως το μόνο μέσο ενημέρωσης.

Ένα ταξίδι στην συντροφικότητα, την ψυχαγωγία, την ειδησεογραφία, στον κόσμο των παραμυθιών, του θεάτρου και των ραδιοφωνικών σειρών.

15:00 – 16:00   Η εκπομπή «Ντάλα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Διαμαντόπουλο, θα μας ταξιδέψει μέχρι και 30 χρόνια πίσω, μεταδίδοντας αποσπάσματα από «ζωντανές» ηχογραφήσεις που έγιναν στο studio της ΕΡΤ Βόλου και αποτελούν βέβαια, μέρος του πολύ πλούσιου αρχειακού υλικού του Σταθμού.

16:00 – 17:00  Στην εκπομπή «Δρώμενα και Αναφορές» με την Βίκυ Καποτά, θα ακουστεί ” Η φωνή των ποιητών στο Ραδιόφωνο”.

Μαζί στο στούντιο οι Volos Poetry Slam, προκειμένου να μας ταξιδέψουν με τη δική τους φωνή μέσα από στίχους αγαπημένους. Στο πιάνο θα συνοδεύει η μουσικός και ποιήτρια, μέλος των Volos Poetry Slam, Κασσιανή Αμυγδαλίτση.

18:00 – 20:00   Η παρέα μεγαλώνει κατά πολύ. Η Βίκυ Καποτά με την Δέσποινα Τσούκα υποδέχονται τους  συνεργάτες των εκπομπών της ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ, από τον «Σύλλογο Φίλων της Μουσικής».

Μιλούν για την  μουσική , τους δημιουργούς  και επικοινωνούν με καλλιτέχνες  που δίνουν  το δικό τους στίγμα  στο ραδιόφωνο του σήμερα. Ζωντανά στο στούντιο ερμηνεύει  ελληνικά  τραγούδια που αγαπήσαμε  ο Κωνσταντίνος Ζεμπίλας  με τον  Δημήτρη  Γεωργίου  στο πιάνο.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου

Η Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου καθιερώθηκε με της UNESCO, το 2011, έπειτα από πρόταση της Ισπανικής Ακαδημίας Ραδιοφώνου. Επελέγη η ημερομηνία αυτή γιατί στις 13 Φεβρουαρίου του 1946 ιδρύθηκε το Ραδιόφωνο των Ηνωμένων Εθνών από τον ΟΗΕ.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου είναι ο εορτασμός του ραδιοφώνου ως Μέσου Μαζικής Επικοινωνίας, η βελτίωση της διεθνούς συνεργασίας μεταξύ των ραδιοφωνικών οργανισμών και η ενθάρρυνση τόσο των μεγάλων διεθνών δικτύων, όσο και των τοπικών ραδιοφώνων, να προωθήσουν την πρόσβαση στην πληροφόρηση και την ελευθερία της έκφρασης στα ερτζιανά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση