Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα προβλήματα υδροδότησης και ποιότητας νερού στην Αγριά
Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα προβλήματα υδροδότησης και ποιότητας νερού στην Αγριά

Ερώτηση Κ. Παπανάτσιου για τα προβλήματα υδροδότησης και ποιότητας νερού στην Αγριά


Ερώτηση για τα προβλήματα υδροδότησης και ποιότητας νερού στην περιοχή Αγριάς Δήμου Βόλου κατέθεσε η ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Παπανάτσιου προς τους υπουργούς Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών.

Στην ερώτηση της η κάνει στο χρονικό των πρόσφατων προβλημάτων που παρουσιάστηκαν όσον αφορά την ποιότητα του νερού στην περιοχή της Αγριάς λόγω της ανίχνευσης υδραργύρου και μολύβδου στο δίκτυο ύδρευσής της και επισημαίνει ότι το πρόβλημα υδροδότησης της περιοχής είναι διαχρονικό αφού συχνά εντοπίζονται υπερβάσεις επιβλαβών χημικών στοιχείων στο νερό της ύδρευσης όπως αναφέρεται και από της 8/6/2021 της .

Η κ. Παπανάτσιου τονίζει στην ερώτησή της ότι εν μέσω καλοκαιριού και έναρξης της τουριστικής περιόδου, η περιοχή της Αγριάς Δήμου Βόλου που χαρακτηρίζεται και από έντονη τουριστική δραστηριότητα αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης με πολύωρες διακοπές και χαμηλή πίεση του νερού στο δίκτυο. Επιπρόσθετα υπάρχει έντονος προβληματισμός στους κατοίκους για την ποιότητα του νερού που φτάνει στη βρύση των πολιτών και αν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση.

Επειδή το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει σε όλους τους πολίτες επαρκείς ποσότητες πόσιμου νερού για κάλυψη των αναγκών τους και οι λύσεις χρήσης του νερού γεωτρήσεων που έχουν έως τώρα επιλεχθεί δείχνουν ότι παρουσιάζουν συχνά προβλήματα όπως είναι εμφανές και από την προαναφερόμενη της , η Βουλευτής θέτει τα παρακάτω ερωτήματα στους αρμόδιους Υπουργούς:
1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να εξασφαλιστεί ότι το νερό ύδρευσης της Αγριάς του Δήμου Βόλου θα είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση σε συνεχή χρονική βάση και σε επαρκή ποσότητα για τις ανάγκες του πληθυσμού και των επισκεπτών της περιοχής.
2. Πως προτίθενται να παρέμβουν ώστε να αποκατασταθούν οι ανεπάρκειες στις του δικτύου ύδρευσης στην ευρύτερη περιοχή Αγριάς, Δήμου Βόλου, διασφαλίζοντας την απαραίτητη επάρκεια και ποιότητα του νερού ύδρευσης;
3. Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα από την Διεύθυνση Υγείας της , για τη συνεχή διασφάλιση της κατάλληλης ποιότητας του νερού, που διατίθεται στους καταναλωτές της ευρύτερης περιοχής Αγριάς Δήμου Βόλου;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

"Αλιεύοντας" την είδηση