Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Ερωτήματα της επιτροπής πολιτών στην ΠΕΜΣ για την ΑΓΕΤ
Ερωτήματα της επιτροπής πολιτών στην ΠΕΜΣ για την ΑΓΕΤ

Ερωτήματα της επιτροπής πολιτών στην ΠΕΜΣ για την ΑΓΕΤ

Ερωτήματα,  που αφορούν στη λειτουργία της τσιμεντοβομηχανίας ΑΓΕΤ, απευθύνει η επιτροπή πολιτών κατά της καύσης σκουπιδιών προς το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων, που κοινοποιεί στην αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Η επιτροπή ερωτά την υπηρεσία ποιές ημέρες, εντός του 2020, δεν ήταν σε λειτουργία το εργοστάσιο της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στον Βόλο για την παραγωγή τσιμέντου και ποιές παραγωγικές λειτουργίες του εργοστασίου ήταν ενεργές στο διάστημα αυτό; Πρόκειται για πληροφορία που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα του αέρα στην πόλη του Βόλου.

Επίσης, τονίζει ότι από την σχετική ιστοσελίδα μετρήσεων ρύπων της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο φαίνεται ότι οι σχετικές μετρήσεις σταματήσαν στις 25 Οκτωβρίου. Έχουν σταματήσει οι μετρήσεις ή έχει χαλάσει το online σύστημα; Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί;

Στο τρίτο ερώτημά της η επιτροπή, ζητά να πληροφορηθεί αν αληθεύει ότι το εργοστάσιο της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο ετοιμάζει δεύτερη κάμινο; «Ενημερώστε μας εάν υπάρχουν Περιβαλλοντικές μελέτες γι αυτό, Εγκρίσεις και Άδεια με όλες τις σχετικές παραμέτρους», τονίζει.

Αναφερόμενη προς την υπηρεσία, η επιτροπή ερωτά αν έχει διενεργήσει ως αρμόδια ελεγκτική αρχή μετρήσεις για διοξίνες, βαρέα μέταλλα ή ραδιενέργεια στο τσιμέντο και στην τέφρα που παράγεται με καύση σκουπιδιών στο εργοστάσιο της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο;

Τέλος, τονίζει ότι για τα έτη 2019 και 2020 πόσους τόνους δευτερογενών καυσίμων-RDF εισήγαγε το εργοστάσιο της LafargeHolcim-ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Βόλο από Ιταλία ή άλλη χώρα του εξωτερικού και πόσους τόνους χρησιμοποίησε από Ελλάδα; Παρακαλούμε, όπως μας διατεθούν οι έλεγχοι και οι μετρήσεις που διεξάχθηκαν κάθε φορά που ένα νέο φορτίο έφτανε.

Η επιτροπή ζητά απάντηση το συντομότερο δυνατό δεδομένης της σύμβασης Άαρχους για την πρόσβαση των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφόρηση.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πολύ καλή η Ακαδημία Σκακιστών Βόλου στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα - https://t.co/c45gy4N2lX -

  • Ο Άγγελος Κριτσιώτης θα ποδηλατήσει όλη τη Μαγνησία για τη "Φλόγα" - https://t.co/cMjwvAfKrS -

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Παν. Τσαγκαλίδης - https://t.co/ebKAoQLrFI -

"Αλιεύοντας" την είδηση