Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εργαστήρια / τοιχογραφίες / έκθεση / performance στο Βόλο
Εργαστήρια / τοιχογραφίες / έκθεση / performance  στο Βόλο

Εργαστήρια / τοιχογραφίες / έκθεση / performance στο Βόλο

Οι φορείς Jugend-& Kulturprojekt e.V. (www.jkpev.de) και UrbanAct (www.urbanact.gr), διογανώνουν στο Βόλο τη δράση “UrbanArtVenturesVol. 2″, 12-21 Σεπτεμβρίου 2017, η οποία είναι αφιερωμένη στην αστική τέχνη και υλοποιείται στo πλαίσιο του Eυρωπαϊκού Προγράμματος Εrasmus+. Συμμετέχουν 30 καλλιτέχνες από το χώρο του graffiti και του street art και youth workers, από τη , τη Δανία, την , την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία και τη Σερβία με αντικείμενο μελέτης και εφαρμογής το graffiti/street art, τις τοιχογραφίες και την αστική τέχνη.

 

Η δράση “UrbanArtVentures Vol.2” περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες και :

 

  1. Graffiti/Τοιχογραφίες από επώνυμους καλλιτέχνες και εργαστήρια/workshops για παιδιά και νέους από τις 13 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου στους εξής χώρους:

ΕΕΕΕΚ Βόλου / Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων / 3ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου/ Περιοχή «Τζιγάντε» / Δημοτικό Βόλου.

Πέντε ομάδες καλλιτεχνών θα δημιουργήσουν μια σειρά τοιχογραφιών στα προαναφερθέντα σημεία στην πόλη του Βόλου.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την και το εξωτερικό είναι οι εξής:

APSET / ARTEZ / BIFIDO / BOJAN LACMANOVIC / CEDRIC MAGNIEN / DREYK THE PIRATE / GIACOMO ZORBA (THE OTHER) / IVESONE / JAMER / JULIETA.XLF /  KEZ / MATTIA CAMPO DALL'ORTO / MARKUS  HINGER / MILICA DJORDJEVIC / NIKOLA MIHAJLOVIC / OXALIEN / SANDRA MORENILLA NIELSEN / SIVE / SOKAR UNO / TAXIS / VOLOTOW.819 /  WUPER / XOLAKA

Oι καλλιτέχνες APSET, BOJAN LACMANOVIC, NIKOLA MIHAJLOVIC, WUPER θα φιλοτεχνήσουν τις εξωτερικές επιφάνειες του 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας ενώ η Συντονίστρια του Προγράμματος UrbanArtVentures Vol.2, Μυρτώ-Έλενα Περτσινίδη (Jugend- & Kulturprojekt e.V.) σε με την youth worker Sandra Morenilla Nielse (Otherness Project) και τον youth worker Markus Hinger (Urban Art NOW) θα συντονίσουν καλλιτεχνικά εργαστήρια στα αγγλικά και τα ελληνικά με τους μαθητές της 5ης και της 6ης τάξης του 3ου και 9ου Δημοτικού Σχολείου τη Δευτέρα 18/09 και την Τρίτη 19/09 στις 17:30.

Oι καλλιτέχνες ARTEZ (Strit Smart) και IVESONE (Amsterdam Street Art) θα φιλοτεχνήσουν τις εξωτερικές επιφάνειες του 21ου Δημοτικού Σχολείου (Ορμενίου 17) ενώ η καλλιτέχνης και youth worker Milica Djordjevic (Strit Smart) θα συντονίσει ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο στα αγλλικά με τους μαθητές του σχολείου.

Οι καλλιτέχνες ΚΕΖ (Urban Act), PUPET (Urban Act), Giacomo Zorba (The Other – Arteteca) και OXALIEN (Lastplak Collective) θα φιλοτεχνήσουν τις εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες του Ιδρύματος Αγωγής Ανηλίκων ενώ η Συντονίστρια του Προγράμματος UrbanArtVentures Vol.2, Μυρτώ-Έλενα Περτσινίδη (Jugend- & Kulturprojekt e.V.) σε με την youth worker Sandra Morenilla Nielse (Otherness Project) και τον youth worker Markus Hinger (Urban Art NOW) θα συντονίσουν ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο στο οποίο θα συμμετέχουν οι νέοι που μένουν στο Ίδρυμα.

Οι καλλιτέχνες SOKAR UNO (Berlin Massive e.V.), SIVE (UrbanAct) και Jamer (UrbanAct) θα φιλοτεχνήσουν τις εξωτερικές επιφάνειες του ΕΕΕΕΚ Βόλου ενώ η ιστορικός τέχνης και youth worker Silvia Scardapane (Arteteca) θα συντονίσει ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο με τους μαθητές  του ΕΕΕΕΚ Βόλου.

Στην περιοχή ΤΣΙΓΑΝΤΕ στη Νέα Ιωνία οι καλλιτέχνες VOLOTOW.819 (UrbanAct), o Mattia Campo Dall'Orto (Arteteca), o Bifido (Arteteca) και η Julieta XLF (Cultivarte) θα φιλοτεχνήσουν τοίχους των εργατικών κατοικιών της περιοχής.

 

 

 

  1. Έκθεση στο Κέντρο ς Τζιόρτζιο ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3, Βόλος) στην οποία παρουσιάζονται:

 

  • εικαστική έκθεση με έργα-posters των συμμετεχόντων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό
  • μια μοναδική συλλογή βιβλίων και λευκωμάτων σχετικά με την ιστορία και τα κινήματα τoυ graffiti και των τοιχογραφιών
  • έκθεση δράσεων των δύο φορέων που υλοποιούν τη δράση, Jugend- & Kulturprojekte.V. και UrbanAct

 

Η διάρκεια της έκθεσης είναι 12-30 Σεπτεμβρίου 2017 με ελεύθερη είσοδο και τα εγκαίνια         θα πραγματοποιηθούν στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, 8 μ.μ. με εκπλήξεις και fire performance.

 

Η δράση θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη στις 20 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Τζιόρτζιο ντε Κίρικο με  closing party και fire performance από την Art of Flame.

 

Για καθημερινή ενημέρωση: https://www.facebook.com/UrbanArtVentures?fref=ts

 

 

Κεντρικοί Φορείς Οργάνωσης της δράσης “UrbanArtVentures Vol.2″, στο Βόλο:

Υπεύθυνοι Σχεδιασμού, Οργάνωσης και Υλοποίησης της δράσης UrbanArtVenturesVol.2 είναι η Μυρτώ-Έλενα Περτσινίδη (Συντονίστρια Ευρωπαϊκών Έργων στη Jugend- & Kulturprojekt e.V.), ο Κυριάκος Ιωσηφίδης (Συντονιστής της UrbanAct) και ο Stefan Kiehne (Πρόεδρος της ΜΚΟ Jugend- & Kulturprojekt e.V.).

Σχεδιασμός και Διοργάνωση:

Jugend- & Kulturprojekt e.V. (Μυρτώ-Έλενα Περτσινίδη & Stefan Kiehne)

UrbanAct (Κυριάκος Ιωσηφίδης)

Υπό την αιγίδα:

Δ.O.E.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμος Βόλου

Συνεργαζόμενοι Φορείς:

ΕΕΕΕΚ Βόλου, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, 3ο και 9ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου.

Με τη χρηματοδότηση:

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέσω του Προγράμματος Erasmus+

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση