Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου στην “ΑΡΣΙΣ”
Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου στην “ΑΡΣΙΣ”

Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου στην “ΑΡΣΙΣ”

Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου υλοποιούνται στα τρία Κοινωνικά Διαμερίσματα της στο Βόλο για τους 12 φιλοξενούμε πρόσφυγες 19-21 ενός ετών.

Τα εργαστήρια εντάσσονται στην προσπάθεια ένταξης στην κοινωνία και την των νεαρών προσφύγων, καθώς τους προσφέρουν την αίσθηση της αυτοβελτίωσης και της επίτευξης των στόχων που έχουν θέσει.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η κοινωνική λειτουργός της Μαρία Λιάκου, “Τόσο το εργαστήριο μαγειρικής όσο και του περιπάτου συμβάλλουν στην τελική αυτονόμηση των νέων προσφύγων. Οι μαγειρεύουν, γνωρίζουν γεύσεις
και φαγητά από τις χώρες καταγωγής τους και την ελληνική παράδοση”. Όσον αφορά το εργαστήριο περιπάτου, οι γνωρίζουν βασικές περιοχές της πόλης του βασικές για να μπορούν να λειτουργήσουν ως πολίτες, εργαζόμενοι σε μία ξένη χώρα.

Επιπλέον τους γίνονται μαθήματα ελληνικής ς ενώ αναπτύσσονται και άλλες ψυχοκοινωνικές δράσεις που τους βοηθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να νιώσουν δυνατοί να ανταποκριθούν στις απ της ζωής σε μία νέα πραγματικότητα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση