Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου στην “ΑΡΣΙΣ”
Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου στην “ΑΡΣΙΣ”

Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου στην “ΑΡΣΙΣ”

Εργαστήρια μαγειρικής και περιπάτου υλοποιούνται στα τρία Κοινωνικά Διαμερίσματα της στο Βόλο για τους 12 φιλοξενούμενους πρόσφυγες 19-21 ενός ετών.

Τα εργαστήρια εντάσσονται στην προσπάθεια ένταξης στην κοινωνία και την των νεαρών προσφύγων, καθώς τους προσφέρουν την αίσθηση της αυτοβελτίωσης και της επίτευξης των στόχων που έχουν θέσει.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η κοινωνική λειτουργός της Μαρία Λιάκου, “Τόσο το εργαστήριο μαγειρικής όσο και του περιπάτου συμβάλλουν στην τελική αυτονόμηση των νέων προσφύγων. Οι μαγειρεύουν, γνωρίζουν γεύσεις
και φαγητά από τις χώρες καταγωγής τους και την ελληνική παράδοση”. Όσον αφορά το εργαστήριο περιπάτου, οι γνωρίζουν βασικές περιοχές της πόλης του Βόλου βασικές για να μπορούν να λειτουργήσουν ως πολίτες, σε μία ξένη χώρα.

Επιπλέον τους γίνονται μαθήματα ελληνικής γλώσσας ενώ αναπτύσσονται και άλλες ψυχοκοινωνικές δράσεις που τους βοηθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να νιώσουν δυνατοί να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της ζωής σε μία νέα πραγματικότητα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση