Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Εργασίες στον κυματοθραύστη του λιμένος Βόλου
Εργασίες στον κυματοθραύστη του λιμένος Βόλου

Εργασίες στον κυματοθραύστη του λιμένος Βόλου

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Κατασκευή Δικτύων Παροχής Ύδατος και Ρεύματος για την Εξυπηρέτηση Σκαφών Αναψυχής στον Προσήνεμο Μώλο Λιμένα Βόλου», κρίνεται αναγκαίο να εκτελεστούν συντήρησης της μεταλλικής γέφυρας πρόσβασης στον Προσήνεμο Μώλο (Κυματοθραύστη).

Για τοn λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Β. .Ε. με την υπ’αριθμ. 5311/24-2-2021, αποφάσισε τη λήψη μέτρων όπως:

• Τον αποκλεισμό της πρόσβασης από και προς τον κυματοθραύστη στο σημείο της μεταλλικής γέφυρας για το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών από τις 08-03- έως 23-03-2021.
Ο διευθύνων σύμβουλος εξουσιοδοτείται να παρατείνει το ανωτέρω χρονικό διάστημα για τις περιπτώσεις που προκύψουν συνθήκες αδυναμίας εκτέλεσης των εργασιών (π.χ. καιρικές συνθήκες).

• Την απομάκρυνση των ελλιμενιζόμενων σκαφών από τις θέσεις μόνιμου αγκυροβολίου τους, σε απόσταση 100 μ. από τη εκατέρωθεν αυτής (τόσο από την πλευρά της Κεντρικής Παραλίας όσο και από την γένεση του κυματοθραύστη) για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα.

• Την προσωρινή ρυμούλκηση, μεταφορά και εγκατάσταση δύο πλωτών προβλητών σκυροδέματος στο κάτω μέρος της γέφυρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως δάπεδο εργασίας.

• Την τοποθέτηση πλωτού φράγματος εκατέρωθεν της γέφυρας, για τη συγκράτηση των επιπλεόντων υποπροϊόντων της απόξεσης, προκειμένου στη συνέχει να συλλεχθούν και να διατεθούν σε κατάλληλο αποδέκτη.

Τα παραπάνω μέτρα, ελήφθησαν με γνώμονα όχι μόνο τη διασφάλιση της ορθής εκτέλεσης των απαραίτητων εργασιών, αλλά κυρίως την των περιπατητών και των χρηστών του λιμένα, καθώς και τη διασφάλιση προστασίας του περιβάλλοντος με τη χρήση ορθών πρακτικών.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση