Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » ΕΠΖ: Ελεύθεροι χώροι στους πεζοδρόμους του Βόλου
ΕΠΖ: Ελεύθεροι χώροι στους  πεζοδρόμους   του Βόλου

ΕΠΖ: Ελεύθεροι χώροι στους πεζοδρόμους του Βόλου

Στο κέντρο θα μεταφερθεί ο ελεύθερος χώρος των πεζόδρομων του Βόλου σύμφωνα με την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που συνεδρίασε σήμερα.

Υπηρεσιακό στέλεχος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας, είπε ότι επειδή έχουν παρατηρηθεί προβλήματα, προτείνεται το ελάχιστο ελεύθερο πλάτος των 3,5 μέτρων να μεταφερθεί στο κέντρο των πεζόδρομων, όπως Αντωνοπούλου, Το κ.α.

Όσον αφορά το χρόνο εφαρμογής του μέτρου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Σταυρίδης εξήγησε ότι αφού ληφθεί απόφαση στο θα δοθεί περιθώριο στους να μετακινήσουν τα τραπεζοκαθίσματά τους.

Επίσης η ΕΠΖ αποφάσισε ομόφωνα την αφαίρεση της ς μουσικού μπαρ στην οδό .
Η συνήγορος του καταστηματάρχη τόνισε ότι το κατάστημα είναι κλειστό από τον Μάιο και θα ανοίξει μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και ζήτησε του θέματος για να λυθούν τα θέματα που υπάρχουν με την άδεια, όπως το γεγονός ότι οι τουαλέτες είναι ύψους 2 μ. και πρέπει να είναι 2,20 μ., όπως πρότεινε το Υγειονομικό.

Ακόμη ανέφερε ότι ο καταστηματάρχης πρότίθεται να εκδώσει νέα άδεια ή να συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Υγειονομικού, που όμως προσκρούει σε θέματα στατικότητας του κτιρίου.

Τελικά ο πρόεδρος της ΕΠΖ και αντιδήμαρχος Απ. Ζαρκάδας – Βεργής τόνισε ότι το θέμα είχε αναβληθεί για να γνωμοδοτήσει η ομική Υπηρεσία, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια και πρέπει να ληφθεί απόφαση για ανάκληση της άδειας.

Επιπλέον στην ΕΠΖ , αφαιρέθηκαν για 10 ημέρες οι λειτουργίας μουσικών οργάνων δύο καταστημάτων, οι εκπρόσωποι των οποίων δεν παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση της ς.

Τέλος,αποφασίστηκε να μην κοπούν τρία δένδρα στο Βόλο και στην Αγριά, ενώ ελήφθησαν αποφάσεις για κυκλοφοριακές και καθορίστηκαν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.

"Αλιεύοντας" την είδηση