Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου
Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Με επιτυχία έγινε η άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Β' στη βιομηχανία ρητίνης, pet και προπλασμάτων “Polisan Ελλάς Α.Ε.», με σκοπό την αντιμετώπιση δυσχερειών επέμβασης σε περίπτωση ς πυρκαγιάς σε εργοστάσιο που εμπλέκονται χημικά.

Στην άσκηση συμμετείχαν πέντε , 18 , η ομάδα πυρος του εργοστασίου και το ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το σενάριο, η πυρκαγιά ξεκίνησε από διαρροή λαδιού και επαφή του με μονωτικά υλικά και επεκτάθηκε στο χώρο, να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί με έντονες αναθυμιάσεις, η μέσω του λαδιού να ρέει στου κάτω ορόφους και υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθεί σε όλο το κτίριο.

Κατά την έναρξη της πυρκαγιάς τραυματίστηκε εργαζόμενος με εγκαύματα, στον χώρο ς της πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης έγιναν ρίψεις νερού και αφρού στο 1ο επίπεδο του κτιρίου πολυσυμπύκνωσης και στις δεξαμενές συγκέντρωσης του προϊόντος, ενώ η ομάδα Πυρς του εργοστασίου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης (εγκατάσταση και ρίψη νερού από τις Πυροσβεστικές φωλιές του μόνιμου υδροδοτικού-ενεργοποίηση των SPRINGELRS, ρήψη νερού-αφρού με αφροποιητικό μηχάνημα, χρήση πυροσβεστήρων, κλείσιμο μηχανημάτων, και συγκέντρωση εργαζομένων σε προκαθορισμένο σημείο.

Ακόμη, εντοπίστηκε στο χώρο του εργοστασίου ένα άτομο που έφερε εγκαύματα και απομακρύνθηκε από τους που φορούσαν στολή προσέγγισης – διέλευσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση