Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου
Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Επιτυχής η άσκηση της Π.Υ. στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Με έγινε η της Πυροσβεστικής Υπηρεσίς της Β' ΒΙ.ΠΕ. στη βιομηχανία ρητίνης, pet και προπλασμάτων “Polisan Ελλάς Α.Ε.», με σκοπό την αντιμετώπιση δυσχερειών επέμβασης σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο που εμπλέκονται χημικά.

Στην συμμετείχαν πέντε , 18 πυροσβέστες, η ομάδα ς του εργοστασίου και το .

Σύμφωνα με το σενάριο, η πυρκαγιά ξεκίνησε από διαρροή λαδιού και επαφή του με μονωτικά υλικά και επεκτάθηκε στο χώρο, να βγαίνουν πυκνοί μαύροι καπνοί με έντονες αναθυμιάσεις, η φωτιά μέσω του λαδιού να ρέει στου κάτω ορόφους και υπάρχει ο κίνδυνος να επεκταθεί σε όλο το κτίριο.

Κατά την έναρξη της πυρκαγιάς τραυματίστηκε εργαζόμενος με , στον χώρο εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο της κατάσβεσης έγιναν ρίψεις νερού και αφρού στο 1ο επίπεδο του κτιρίου πολυσυμπύκνωσης και στις δεξαμενές συγκέντρωσης του προϊόντος, ενώ η ομάδα Πυρασφάλειας του εργοστασίου έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή του σχεδίου έκτακτης ανάγκης (εγκατάσταση και ρίψη νερού από τις Πυροσβεστικές φωλιές του μόνιμου υδροδοτικού-ενεργοποίηση των SPRINGELRS, ρήψη νερού-αφρού με αφροποιητικό μηχάνημα, χρήση πυροσβεστήρων, κλείσιμο μηχανημάτων, και συγκέντρωση εργαζομένων σε προκαθορισμένο σημείο.

Ακόμη, εντοπίστηκε στο χώρο του εργοστασίου ένα άτομο που έφερε και απομακρύνθηκε από τους πυροσβέστες που φορούσαν στολή προσέγγισης – διέλευσης.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση