Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Επιτυχής η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στην ΕΨΑ
Επιτυχής η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στην ΕΨΑ

Επιτυχής η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στην ΕΨΑ

Με επιτυχία στέφθηκε σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου ,η Άσκηση Ετοιμότητας της , σε με τις ομάδες Πυρς της βιομηχανίας αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Αγριά Βόλου.

Η άσκηση περιελάμε προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός της αποθήκης.

Η συγκεκριμένη άσκηση, όπως και άλλες, αποτέλεσε αντικείμενο ς των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας.

Η Άσκηση Ετοιμότητας διήρκεσε περίπου δύο (2) ώρες και το σενάριο προέβλεπε ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλης έκτασης κι ς και καίγονται μπουκάλια «PET» εντός της αποθήκης, εκλύοντας μεγάλη τητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εργαζόμενοι εγκλωβισμένοι εντός.

Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το δέρμα.

Πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.

Η ομάδα πυρος της Βιομηχανίας ενεργοποιήθηκε και ήδη απομάκρυνε έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση