Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επιτυχής η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στην ΕΨΑ
Επιτυχής η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στην ΕΨΑ

Επιτυχής η άσκηση ετοιμότητας της Π.Υ. στην ΕΨΑ

Με επιτυχία στέφθηκε σήμερα Τρίτη 21 Νοεμβρίου ,η Άσκηση Ετοιμότητας της Βόλου, σε συνεργασία με τις ομάδες Πυρασφάλειας της βιομηχανίας αναψυκτικών και ποτών «ΕΨΑ» στην Αγριά Βόλου.

Η άσκηση περιελάμβανε προσομοίωση αντιμετώπισης συμβάντων μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης, με επέμβαση για απεγκλωβισμό ατόμου που υπέστη εγκαύματα και απώλεια αισθήσεων εντός της αποθήκης.

Η συγκεκριμένη άσκηση, όπως και άλλες, αποτέλεσε αντικείμενο εκπαίδευσης των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων, στην αντιμετώπιση μιας πυρκαγιάς που είναι πιθανό να εκδηλωθεί σε χώρο βιομηχανίας.

Η Άσκηση Ετοιμότητας διήρκεσε περίπου δύο (2) ώρες και το σενάριο προέβλεπε ότι η είναι μεγάλης έκτασης κι έντασης και καίγονται μπουκάλια «PET» εντός της αποθήκης, εκλύοντας μεγάλη ποσότητα τοξικών αερίων, ενώ υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι εντός.

Δίπλα από τον χώρο της αποθήκης υπάρχουν δεξαμενές διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να προστατευτούν, γιατί σε ενδεχόμενη διαρροή μπορούν να προκληθούν εγκαύματα όταν έρθουν σε επαφή με το .

Πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επέμβαση για κατάσβεση της πυρκαγιάς, απομάκρυνση των εργαζομένων από τον χώρο της αποθήκης και ψύξη των δεξαμενών εξωτερικά για να αποφευχθεί η επέκταση της πυρκαγιάς με φαινόμενο DOMINO.

Η ομάδα πυροπροστασίας της Βιομηχανίας ενεργοποιήθηκε και ήδη απομάκρυνε έναν εργαζόμενο από τον χώρο της αποθήκης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση