Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιτυχία σημείωσε η 2η Γιορτή Ψωμιού στο Βόλο
Επιτυχία σημείωσε  η 2η Γιορτή Ψωμιού στο Βόλο

Επιτυχία σημείωσε η 2η Γιορτή Ψωμιού στο Βόλο

Επιτυχία σημείωσε και φέτος η 2η Γιορτή Ψωμιού με την συμμετοχή των επισκεπτών να ξεπερνά κάθε προσδοκία, καθώς πάνω από 34.000 μικροί και μεγάλοι, μαθητές και πρόσκοποι επισκέφθηκαν το του Συλλόγου Αρτοποιών και περιχώρων «Η Δήμητρα» που για πέντε ημέρες είχε στηθεί στην παραλία του , μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκεί, ο επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την διατροφική αξία του ψωμιού, αλλά και να δει από κοντά την όλη διαδικασία για την παρασκευή του αγνού, ζυμωτού ψωμιού.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, το του Συλλόγου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μιχάλης Μούσιος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

Ο κ. Μούσιος, στον λόγο του επεσήμανε το πρόβλημα που καταγράφεται την τελευταία 20ετία και έχει να κάνει με τις σιτηρών, που έχουν ως αποτέλεσμα αυτή την ώρα οι μυλωνάδες, αλλά και οι κατασκευαστές μηχανημάτων να είναι ελάχιστοι στην χώρα.

«Εμείς ως Ομοσπονδία στηρίζουμε την εκδήλωση, καθώς έχει σαν στόχο να ενημερώσει τη νέα γενιά για το του φούρνου της γειτονιάς. Υπάρχουν χιλιάδες φούρνοι, που φέρουν απλά την ονομασία «φούρνοι». Πρέπει όλοι μας όμως να καταλάβουμε την τεράστια διαφορά που υπάρχει στο ζυμωτό, φρέσκο και το κατεψυγμένο . Είναι διαφορετικό στην ποιότητά του, αφού το ζυμάρι περιέχει άλλα συστατικά, αλλά και διπλάσια ποσότητα μαγιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία».

Ο κ. Μούσιος, προέτρεψε το κοινό να επιστρέψει στον φούρνο της γειτονιάς, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του στους αρτοποιούς της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Συλλόγου Αρτοποιών Βόλου και περιχώρων «Η Δήμητρα» Κώστας Τσουράπας, υπογράμμισε σε δήλωσή του ότι το Σωματείο είναι το μοναδικό στην περιφέρεια που για 2η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει μία τέτοια γιορτή.
“Η συμμετοχή ήταν πάρα πολύ καλή και γι' αυτό σας ευχαριστούμε όλους” σημείωσε. “Λέμε όχι στο κατεψυγμένο ψωμί, ναι στον φούρνο της γειτονιάς, στηρίζουμε τον αρτοποιό που μοχθεί από το πρωί μέχρι το βράδυ, για να πάρουμε το αγνό, ζεστό, μυρωδάτο ψωμί.
Εύχομαι στην 3η γιορτή ψωμιού, τα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα και ποντάρουμε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, που πάντα βρίσκεται δίπλα μας, αρωγός σε κάθε προσπάθειά μας».

Την ικανοποίησή του για την μεγάλη ανταπόκριση του κοινού εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας , ο οποίος και προϊδέασε το κοινό και για ένα μεγάλο event που προγραμματίζει από κοινού το Επιμελητήριο με το Σύλλογο στην 3η Γιορτή Ψωμιού.

Στον λόγο του, ο κ. Μπασδάνης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ την σημερινή διοίκηση του Σωματείου γιατί μετά από 20 χρόνια, αναβίωσε την Γιορτή Ψωμιού που διοργανώνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά και δίνει τη δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να γνωρίζει από κοντά πώς παρασκευάζεται το ψωμί. Θέλουμε παράλληλα να στείλουμε το μήνυμα ότι θα πρέπει όλοι μας να επιλέγουμε το φούρνο της γειτονιάς. Εμείς στηρίξαμε με κάθε τρόπο αυτή τη διοργάνωση, φέτος τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα και του χρόνου ετοιμάζουμε μία έκπληξη για τους βολιώτες στα πλαίσια της γιορτής».

Ξεχωριστή θέση στο περίπτερο αυτές τις ημέρες είχε και ο νερόμυλος από τους «Μύλους Λούλη», από τους βασικούς υποστηρικτές της εκδήλωσης. Όπως σημείωσε ο κ. Λούλης «βασικός μας σκοπός, μαζί με το Σωματείο Αρτοποιών είναι να ενημερώσουμε τα παιδιά και το κοινό για την διατροφική αξία του ψωμιού, για το πόσο σημαντικό είναι το ψωμί στην ελληνική κοινωνία και θρησκεία.

Εκτός από τα αρτοποιήματα που μοιράζουμε στο κοινό, πολύ βασικό είναι και ο χαρακτήρας της εκδήλωσης.

Ο Μύλος Λούλη επιμένει ελληνικά, επενδύουμε πάρα πολύ σαν εταιρεία και προσπαθούμε να είμαστε παράδειγμα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Στόχος μας είναι η ποιότητα, γιατί θεωρούμε ότι μόνο έτσι μπορεί να είσαι ανταγωνιστικός.
Προσπαθούμε να στηρίζουμε τον κλάδο της αρτοποιίας και θεωρούμε ότι αν δεν στηρίξουμε τον τόπο μας, δεν θα πάμε μπροστά».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση