Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επιτροπή Πολιτών: Σοκαριστικές εξελίξεις για το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα του Βόλου
Επιτροπή Πολιτών: Σοκαριστικές εξελίξεις για το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα του Βόλου

Επιτροπή Πολιτών: Σοκαριστικές εξελίξεις για το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα του Βόλου

 

 

Τη στιγμή που ο Βόλος μαστίζεται από την αέρια ρύπανση, η οποία ενισχύει τις επιπτώσεις του κορωναϊού, και ενώ οι πολίτες είναι σε καθεστώς καραντίνας και ανήμποροι να αντιδράσουν, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καταθέτει, με ημερομηνία καταχώρησης τις 30/10/20 την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ του ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, μετά τη ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.

 

Το ΤΕΕ, τον προηγούμενο Μάιο είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για τα εξής σημεία:

  • Το παραγόμενο προϊόν ενδέχεται να μην μπορεί να απορροφηθεί από την αγορά.
  • Οι πολίτες ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΝΤΑΙ το κόστος επεξεργασίας και παραγωγής.
  • Ο Βόλος θα μετατραπεί σε πόλη που ακολουθεί την πρακτική της καύσης κάτι που αντιτίθεται τις πάγιες αποφάσεις φορέων όπως ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και του ΤΕΕ, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών.
  • Στην Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις ΑΠΕ 2001/77/ αναφέρεται ότι η σύμμεικτων ΑΣΑ ακόμα και για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος δεν μπορεί να υποστηριχθεί από την οδηγία στην περίπτωση που αυτή αντίκειται στην ιεραρχία βιώσιμης διαχείρισης των αποβλήτων. Στην συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων δεν γίνεται ουδεμία για την ιεραρχία της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων.
  • Συνεπώς το δεν μπορεί να ληφθεί ούτε ως Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας (εφόσον προορίζεται για την ), ούτε ως μέρος της κυκλικής οικονομίας.

«Καταγγέλλουμε τα κροκοδείλια δάκρυα της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέας , που μετά την πίεση των πολιτών και τη συγκέντρωσή τους στο Περιφερειακό συμβούλιο στη , η ίδια αναγκάστηκε να γνωμοδοτήσει αρνητικά για την παραγωγή 200.000 τόνων SRF το χρόνο από την αποκομιδή των σκουπιδιών όλων των γύρω περιοχών για καύση στην ΑΓΕΤ, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά της τότε “δεν είχε ακόμα πεισθεί ότι αυτό το υλικό δεν προκαλεί επιπρόσθετη βλάβη”, τώρα λοιπόν το Υπουργείο Περιβάλλοντος έρχεται να αναιρέσει αυτούς τους ισχυρισμούς και μαζί ΥΠΕΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ να ΘΑΨΟΥΝ την ΠΟΛΗ με τους ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ στη ΧΩΡΑ, μέσα σε ένα ακόμα πιο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΟΚΤΕΙΛ ΚΑΥΣΗΣ ΞΕΝΩΝ και ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥν ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΩΜΑ ΜΕ ΣΩΜΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ. ΓΙΑΤΙ Η ΑΝΟΧΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

 ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ” αναφέρεται χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασθενής σεισμική δόνηση βόρεια του Βόλου #Ασθενήςσεισμικήδόνηση - https://t.co/rpTq5HIRqx -

  • Εγκαινιάστηκετο νέο ειδικό Κέντρο Ημέρας Διασύνδεσης της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτζχάϊμερ και συγγενών διαταραχ… - https://t.co/FZfN0C0UXk -

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

"Αλιεύοντας" την είδηση