Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ: Προληπτική απαγόρευση σε φορτία RDF από Ιταλία
Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ: Προληπτική απαγόρευση σε φορτία RDF από Ιταλία

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ: Προληπτική απαγόρευση σε φορτία RDF από Ιταλία

Την προληπτική απαγόρευση σε φορτία RDF από Ιταλία ζητά η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου Κατά της Καύσης Σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ με επιστολή της προς τα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

Στην επιστολή αναφέρεται: κ. ”Υφυπουργέ Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων”, κ. “Εκπρόσωπε του Υπουργείου Υγείας για την Πανδημία του κορωναϊού στην Ελλάδα το 2020”, στο Βόλο λειτουργεί εντός αστικού ιστού το εργοστάσιο τσιμέντου της Lafarge-Hocim (ΑΓΕΤ).

Το εν λόγω χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη υπολείμματα στερεών αστικών αποβλήτων προερχόμενα από την περιοχή της Νάπολης της Ιταλίας, η οποία έχει πληγεί βαρύτατα από τον κορονοϊό.

Πρόσφατα έφθασε το HEBA M για να ξεφορτώσει 4.000 τό τέτοια σκουπίδια με προοπτική να καούν τις επόμενες ημέρες εντός της πόλης μας.

Η “Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου από την ΑΓΕΤ”, ζήτησε με έγγραφες αναφορές της, τόσο από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όσο και από την Βόλου να σταματήσει η εκφόρτωση και να γίνουν έκτακτοι έλεγχοι στα εισαγόμενα απόβλητα για τυχόν ύπαρξη υπολειμμάτων ιατρικών μέσων ς όπως μάσκες, , ποδιές κ.λπ.

Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν πήραμε απάντηση και υπήρξε εχθρική αντιμετώπιση στα μέλη της Επιτροπής μας. 

Η Εισαγγελέας Βόλου μας δήλωσε ότι είναι αναρμόδια για να παραγγείλει τέτοιους ελέγχους. 

Αναγκαζόμαστε λοιπόν να επικοινωνήσουμε με σας, με την ελπίδα ότι θα κατανοήσετε τις ανησυχίες μας και θα διατάξετε να αντιμετωπιστεί το θέμα με την επιβεβλημένη σοβαρότητα που επιβάλλεται λόγω πανδημίας. Η πιθανή ύπαρξη τέτοιων υλικών σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο, δεν μπορεί να ποσοστοποιηθεί ούτε να θεωρηθεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες καύσης θα εξουδετερώσουν τους κινδύ.

Η ύπαρξη τέτοιων υπολειμμάτων εντός της μάζας του rdf, είναι apriori επικίνδυνη κατάσταση που πρέπει να απαγορευθεί προληπτικά. Τόσο προληπτικά, όσο επιβάλουν οι οδηγίες σας για όλες τις πτυχές λειτουργίας της καθημερινότητας.

Ζητάμε λοιπόν να απαγορευτεί η μεταφορά τέτοιων αστικών αποβλήτων από χώρες της Ευρώπης που πλήττονται ακόμη από τον κορωναϊό. Όσα φορτία εκφορτώθηκαν να δεσμευτούν και να επιστραφούν.

Μόνο έτσι θα αισθανθούμε ότι εμείς, οι του Βόλου, προστατευόμαστε από δικαίου, όπου η αρχή της πρόληψης τίθεται ηθικά σε πρώτη επιλογή αλλά και ότι σεις σέβεστε και τηρείτε  τις γενικές αρχές πρόληψης και ς της δημόσιας υγείας απαρέγκλιτα, προς κάθε κατεύθυνση, μη υπολογίζοντας τις πιέσεις των μεγάλων εταιρειών που θίγονται.
Αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση