Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Αναστολή λειτουργίας της ΑΓΕΤ
Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Αναστολή λειτουργίας της ΑΓΕΤ

Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου: Αναστολή λειτουργίας της ΑΓΕΤ

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 στις 21:00 η Επιτροπή  Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί τους Βολιώτες σε μία εκκωφαντική και ειρηνική από τα σπίτια τους για ένα λεπτό.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται:  “ΟΛΟΙ στα μπαλκόνια και στα ανοιχτά παράθυρα να χτυπήσουμε δυνατά τα κουζινικά μας για να μας ακούσει η κυβέρνηση και να σταματήσει τη λειτουργία της ΑΕΤ-LAFGARGE HOLCIM εν μέσω Πανδημίας.

Οι μετρήσεις για τον Βόλο, όπως αποτυπώνονται στην πιο γνωστή διαδικτυακή μέτρησης της ποιότητας του αέρα σε πραγματικό χρόνο (www.waqi.info) είναι αντίστοιχες Πεκίνου, Σαγκάης, Νέου Δελχί, των πιο ρυπασμένων πόλεων παγκοσμίως. Ασύλληπτα νούμερα ακόμη και για μεγαλουπόλεις.  Οι υψηλότερες τιμές ειδικά τις βραδινές ώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη και όχι μόνο.

Τα πολύ επικίνδυνα για την μικροσωματίδια είναι ανάμεσα στους ρύπους που προσμετρώνται για την κατάταξη της ποιότητας του αέρα.  Ο δείκτης ποιότητας της ατμόσφαιρας (AQI) παρατηρήθηκε πολλές φορές μέσα στο 24ωρο να είναι στο κόκκινο (300+), που σημαίνει πολύ επικίνδυνος για κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η προειδοποίηση για την σε τέτοιες τιμές είναι:
ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΞΩ

Ο Βόλος σε συνθήκες ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ και όχι από τον κορωναϊό! Και μάλιστα όταν έχουν εντελώς εξαφανιστεί ρύπων, όπως τα ή τα τζάκια, λόγω εποχής αλλά και όταν αυτό συμβαίνει μέρα μεσημέρι.

Οι βιομηχανικές μονάδες βέβαια συνεχίζουν προκλητικά ακάθεκτες τις εργασίες τους ακόμα κι όταν απέχουν 150 μέτρα από τα πρώτα σπίτια, ακόμα κι αν έχουμε αποδείξει με πανεπιστημιακές έρευνες ότι η καύση πλαστικών καταστρέφει το ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας το επιρρεπές σε λοιμώξεις και βεβαίως πανδημίες”.

Επίσης με 2η προς τον πρωθυπουργό η Επιτροπή  Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητά αναστολή λειτουργίας της ΑΓΕΤ ΤΩΡΑ.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση