Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίτιμος δημότης Βόλου ο Εφραίμ ο Βατοπεδινός
Επίτιμος δημότης  Βόλου ο Εφραίμ ο Βατοπεδινός

Επίτιμος δημότης Βόλου ο Εφραίμ ο Βατοπεδινός

Επίτιμο δημότη της πόλης θα ανακηρύξει τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ ο , με απόφαση που αναμένεται να ληφθεί στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη στις 5 το απόγευμα.

Στην εισήγησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Βόλου Θάνος Θεοδώρου αναφέρει για την πρόταση: «Έχοντας υπόψη τη σημασία της προσωπικότητας του Ηγουμένου Εφραίμ στον ελληνικό εκκλησιαστικό χώρο, τη σταθερή συμβολή του στην ανάπτυξη της τοπικής ς της πόλης του Βόλου μέσω της συνεργασίας της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου με τοπικές επιχειρήσεις και την προσφορά θέσεων εργασίας σε μόνιμη βάση επί σειρά ετών σε δημότες του Βόλου, καθώς και την πνευματική στήριξη που παρέχει σε πλήθος δημοτών της πόλης, εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο την ανακήρυξη του Ηγουμένου ως «Επίτιμο Δημότη» της πόλης του Βόλου καθώς και τη διοργάνωση σχετικής τιμητικής ς προς το πρόσωπό του.»

Eπίσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, θα υποβληθεί το προσχέδιο «Επιχειρησιακού Σχεδιασμού του Δήμου Βόλου 2014–2020 για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» για έγκριση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) του ΕΣΠΑ 2014–2020.

Ακόμη, θα ληφθεί απόφαση έγκρισης ς μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη Ροστώβ της ς και απόφαση για την ανακήρυξη του Ηγουμένου Εφραίμ ως «Επίτιμο Δημότη» της πόλης του Βόλου.

Στη συνεδρίαση θα εγκριθεί η πρόσληψη προσωπικού για την υλοποίηση των συνοδευτικών υπηρεσιών, στο πλαίσιο της πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2015-2016″ της Κ.Σ. /Σποράδες Και θα εγκρίνει την μεταξύ του Δήμου Βόλου και των λοιπών Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης /Σποράδων για την υλοποίηση των συνοδευτικών υπηρεσιών της πράξης.

Επιπλέον, το σώμα θα λάβει απόφαση για την ανάθεση στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου (ΑΝΕΒΟ Α.Ε.) του υ παρακολούθησης του Τοπικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων, καθώς και τη δημιουργία ενεργειακών αποτυπωμάτων σε κτίρια του Δήμου και θα εγκρίνει τη συμμετοχή στο + 2016 με την πρόταση: «Δημιουργία Ενεργειακού Παρατηρητηρίου για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη χάραξη πολιτικών και την κοινωνία της περιβαλλοντικής πληροφορίας με τους πολίτες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας».

Τέλος, θα ληφθεί απόφαση έγκρισης διενέργειας προμήθειας αστικού εξοπλισμού και υλικών σήμανσης οδών του Δήμου Βόλου για διάρκεια ενός έτους, ενδεικτικού συνολικού προϋπολογισμού δαπάνης 123.962,80 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και εκκίνηση ανοικτού δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση