Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επιστημονικό Συμπόσιο «Βόλος: Πόλη Προσβάσιμη»
Επιστημονικό Συμπόσιο «Βόλος: Πόλη Προσβάσιμη»

Επιστημονικό Συμπόσιο «Βόλος: Πόλη Προσβάσιμη»

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, σε συνεργασία με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας – «Ιππόκαμπος», στο πλαίσιο της Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, συνδιοργανώνουν επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Βόλος: Πόλη Προσβάσιμη», την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17:00 στην αίθουσα του «Domotel Ξενία Βόλος». Το εν λόγω επιστημονικό συμπόσιο θα γίνει υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία  (ΕΣΑμεΑ).

 

Το συμπόσιο είναι μια πρωτοβουλία του  Χρήστου Τριαντόπουλου, προέδρου της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις  και του Πέτρου Μπέλλου, προέδρου του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας – «Ιππόκαμπος», αλλά και άλλων  πολιτών που επικεντρώνεται στους τρόπους που θα μπορέσει ο Βόλος να γίνει η πιο προσβάσιμη για άτομα με αναπηρία πόλη στην Ελλάδα.

 Αρχικά, θα τοποθετηθεί ο   Χρήστος Τριαντόπουλος, διδάκτωρ Πολιτικής Οικονομίας και πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις και ο Πέτρος Μπέλλος, πρόεδρος του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας – «Ιππόκαμπος», ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει και εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Στο πρώτο μέρος του επιστημονικού συμποσίου θα τοποθετηθεί η  Νατάσσα Μορφογιάννη, εκπαιδευτικός και τ. αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Βόλου, ο Ιωάννης Τέας, αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ο  Αποστόλης Οντόπουλος, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Στο δεύτερο μέρος, το λόγο θα πάρει ο Ιωάννης Καραγιώργος, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί», η  Μάγδα Νικολαραΐζη, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο  Κωνσταντίνος Καραγιάννης, προϊστάμενος Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Θα ακολουθήσει στρογγυλή τράπεζα, στην οποία θα είναι κεντρικός ομιλητής ο  Λεωνίδας Χριστόπουλος, σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ θα τοποθετηθούν η Μαρία Μπρούζγου, πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μαγνησίας, ο  Βασίλης Καραουλάνης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, αλλά και εκπρόσωποι λοιπών φορέων και συλλόγων.

Το συμπόσιο πραγματοποιείται υπό την ιδιαίτερα ευγενική χορηγία του Domotel Xenia Volos και σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με τους φορείς και συλλόγους ΑμεΑ του Βόλου, αλλά και αρωγής από τους εθελοντές της περιοχής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών του συμποσίου θα υπάρχει μετάφραση στη νοηματική γλώσσα, αλλά και αρωγή -όπου χρειάζεται- για τους πολίτες με αναπηρία.

Περισσότερες πληροφορίες στο: www.sinthesis-eu.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού - https://t.co/zRiVyzDgYu -

  • Καλίν: Πότε και πώς θα διεξαχθούν οι διερευνητικές - https://t.co/FagvNzLRZm -

  • Κορωνοϊός: Η επιτυχία των μέτρων θα «κρίνει» το lockdown - https://t.co/uPe1WiLMqI -

"Αλιεύοντας" την είδηση