Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη υφυπουργού Εσωτερικών στο Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο Βόλου
Επίσκεψη υφυπουργού Εσωτερικών στο Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο Βόλου

Επίσκεψη υφυπουργού Εσωτερικών στο Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο Βόλου

Τις του Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου Βόλου επισκέφτηκε σήμερα 23/5  η υφυπουργός Εσωτερικών  . Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δι των επικείμενων εκλογών της  26ης Μαΐου.

 

Αντικείμενο της επίσκεψης  ήταν επίσης η ανταλλαγή απόψεων με στελέχη του δήμου που έχουν την ευθύνη και διαχειρίζονται το ληξιαρχείου και δημοτολογίου, εκείνες και εκεί που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών και που ξέρουν τα προτα.

Οι απόψεις τους καταγράφηκαν και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποσταλεί στην υφυπουργό  πρόσθετη πρόταση από τη ληξίαρχο και την προϊσταμένη Δημοτολογίου, ώστε η ομάδα εργασίας που ήδη έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού, να την  επεξεργαστεί.

Το επόμενο βήμα θα είναι η παρουσίαση μίας πρότασης νομοθετικής παρέμβασης που θα επιλύει τα προτα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δημοτικές και η εξυπηρέτηση των πολιτών σε καθημερινές τους ανάγκες, όπως: οι γεννήσεις, οι γάμοι, οι θάνατοι των οικείων τους, η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Τελικός, στόχος είναι η μετάβαση στην πλήρη ψηφιακή λειτουργία των ληξιαρχείων και των δημοτολογίων, ώστε οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να λαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που τους ενδιαφέρουν από μία συσκευή (κινητό, υπολογιστής κ.λπ.) με στο σύστημα του υπάρχοντος ήδη «υ των Πολιτών» μέσω ίντερνετ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση