Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επίσκεψη υφυπουργού Εσωτερικών στο Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο Βόλου
Επίσκεψη υφυπουργού Εσωτερικών στο Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο Βόλου

Επίσκεψη υφυπουργού Εσωτερικών στο Ληξιαρχείο – Δημοτολόγιο Βόλου

Τις υπηρεσίες του Ληξιαρχείου και Δημοτολογίου Βόλου επισκέφτηκε σήμερα 23/5  η υφυπουργός Εσωτερικών  Μ. Χρυσοβελώνη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη διενέργεια των επικείμενων εκλογών της  26ης Μαΐου.

 

Αντικείμενο της επίσκεψης  ήταν επίσης η ανταλλαγή απόψεων με στελέχη του δήμου που έχουν την ευθύνη και διαχειρίζονται το γραφείο ληξιαρχείου και δημοτολογίου, εκείνες και εκείνους που αντιμετωπίζουν καθημερινά τις ανάγκες των πολιτών και που ξέρουν τα προβλήματα.

Οι απόψεις τους καταγράφηκαν και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αποσταλεί στην υφυπουργό  πρόσθετη πρόταση από τη ληξίαρχο και την προϊσταμένη Δημοτολογίου, ώστε η ομάδα εργασίας που ήδη έχει συγκροτηθεί με πρωτοβουλία της υφυπουργού, να την  επεξεργαστεί.

Το επόμενο βήμα θα είναι η παρουσίαση μίας πρότασης νομοθετικής παρέμβασης που θα επιλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένες δημοτικές υπηρεσίες και η εξυπηρέτηση των πολιτών σε καθημερινές τους ανάγκες, όπως: οι γεννήσεις, οι γάμοι, οι θάνατοι των οικείων τους, η επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Τελικός, στόχος είναι η μετάβαση στην πλήρη ψηφιακή λειτουργία των ληξιαρχείων και των δημοτολογίων, ώστε οι πολίτες να μπορούν μόνοι τους να λαμβάνουν και να χρησιμοποιούν τα έγγραφα που τους ενδιαφέρουν από μία συσκευή (κινητό, υπολογιστής κ.λπ.) με πρόσβαση στο σύστημα του υπάρχοντος ήδη «Μητρώου των Πολιτών» μέσω ίντερνετ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση της ημερομηνίας για την τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών ζητά το ΤΕΕ Μαγνησίας - https://t.co/uWLOZ3HQbe -

  • Θανάτωση νεαρού φλαμίνγκο στον Τεχνητό Υγρότοπο του Ταμιευτήρα της Κάρλας - https://t.co/i12VxCKUuU -

  • Τηλεφωνική επικοινωνία με Στόλτενμπεργκ και φον ντερ Λάιεν θα έχει σήμερα ο Ερντογάν - https://t.co/8eW2RpKHyB -

"Αλιεύοντας" την είδηση