Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος στον Βόλο
Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος στον Βόλο

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην 4η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος στον Βόλο

 

Την έδρα της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής στον Βόλο επισκέφτηκε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  , όπου συνάντησε τον διοικητή, αρχιρχο Χρήστο Κανάκη και ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στο λιμεναρχείο, καθώς και για ευρύτερα θέματα της περιοχής, όπως η ενεργή συμμετοχή του λιμενικού στη διαχείριση των φυσικών καταστροφών και η λειτουργία του πλωτού ασθενοφόρου του λιμενικού που εξυπηρετεί τις Βόρειες Σποράδες από τον Νοέμβριο του 2021.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. δήλωσε σχετικά: «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς με τον Διοικητή, κ. Χρήστο Κανάκη, και τα στελέχη της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος για τις δράσεις και το του λιμενικού όλη αυτή την τελευταία περίοδο, κατά την οποία ο ρόλος του σώματος έχει αποκτήσει μία ιδιαίτερη δυναμική σε πολλά πεδία. Ένα σπουδαίο και σημαντικό στο πεδίο της διαχείρισης του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος. Ένα έργο κοινωνικό και άμεσο στο πεδίο της πολιτικής προστασίας και της εμπλοκής στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, όπως έγινε από την 4η Περιφερειακή Διοίκηση στις μεγάλες φωτιές του περασμένου καλοκαιριού στη Βόρεια Εύβοια, με την ιεραρχία και τα στελέχη του λιμενικού να έχουν συμβάλει στην άμεση μεταφορά χιλιάδων πολιτών. Ένα έργο σημαντικό, φυσικά, και στο πεδίο της ενίσχυσης της υγειονομικής ασφάλειας στα νησιά των Βορείων Σποράδων μετά την ένταξη στο δυναμικό της περιοχής του πλωτού ασθενοφόρου, υλοποιώντας έναν στόχο που τέθηκε από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης. Ήδη, μέσα στο πρώτο τρίμηνο υπηρεσίας του, το πλωτό ασθενοφόρο έχει ανταποκριθεί στο 65% των περιπτώσεων ς που προέκυψαν την τελευταία περίοδο, με τις υιπες των περιπτώσεων να έχουν επιλεγεί άλλα μέσα μεταφοράς -από το αρμόδιο κέντρο επιχειρήσεων- λόγω ανάγκης αμεσότερης ανταπόκρισης και προσαρμογής στις δύσκολες καιρικές συνθήκες, σε συνεννόηση και με τους υπεύθυνους των υγειονομικών υπηρεσιών. Έτσι, ενδυναμώνεται σημαντικά το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας στους πολίτες των νησιών των Βορείων Σποράδων, με τη συνεισφορά των στελεχών του λιμενικού να είναι καθοριστική στο εγχείρημα αυτό. Ένα εγχείρημα το οποίο και συνεχίζεται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Το έργο, συνεπώς, της ς της 4η Περιφερειακής Διοίκησης και όλων των στελεχών του λιμενικού είναι σημαντικό και συνεχίζεται με συνέπεια και με εντατικούς ρυθμούς».

Επισημαίνεται ότι το πλωτό ασθενοφόρο, το οποίο έχει ως βάση τη Σκόπελο, παρελήφθη τον Οκτώβριο του 2021 στη Σκιάθο και από τον Νοέμβριο πραγματοποιεί διακομιδές ασθενών από τις Βόρειες Σποράδες προς τον Βόλο.

Βάσει των προβλεπόμενων προδιαγραφών, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει με ασφάλεια έως δέκα άτομα, ενώ διαθέτει σύγχρονο ναυτιλιακό, μηχανολογικό, τηλεπικοινωνιακό και υγειονομικό εξοπλισμό.

Μέχρι στιγμής, το πλωτό ασθενοφόρο έχει πραγματοποιήσει συνολικά 26 διακομιδές ή το 65% των περιπτώσεων διακομιδών που προέκυψαν από τις Βόρειες Σποράδες το τελευταίο τρίμηνο, ενώ για τις περιπτώσεις που δεν συμμετείχε στις διακομιδές, αυτό ήταν αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων, όπως, μεταξύ άλλων, η διενέργεια άλλης ς, η επιλογή από το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΙΧ) άλλου μέσου λόγω εγγύτητας και έκτακτης ανάγκης και η δυσμενείς καιρικές συνθήκες (στη Σκόπελο) που επέβαλλαν τη διακομιδή με άλλο μέσο μεταφοράς (πχ εναέριο).

Παράλληλα, μία σειρά από κινήσεις για την υπηρεσιακή ενίσχυση του εν λόγω εγχειρήματος θα δρομολογηθούν αρμοδίως την επόμενη περίοδο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση