Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη του πρέσβη της Δανίας στο Δημαρχείο του Βόλου
Επίσκεψη του πρέσβη της Δανίας στο Δημαρχείο του Βόλου

Επίσκεψη του πρέσβη της Δανίας στο Δημαρχείο του Βόλου

Τον πρέσβη της Δνίς στην χώρα , Klavs A. Holm, που στο πλαίσιο ς των καθηκόντων του επισκέφθηκε την πόλη του Βόλου, υποδέχθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο οι αντιδήμαρχοι Θάνος Θεοδώρου και Άρης Σαββάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Στυλιανός Διαμαντίδης.

Μεταξύ του κ. Holm, που συνοδευόταν από τον πρόξενο της Δανίας στο Βόλο Γιώργο Γεροβασίλη, και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής έγινε μια συζήτηση σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με τον κ. Θεοδώρου παρουσιάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, να αναφέρεται στο έργο του Μουσείου της Αργούς και να υπογραμμίζει ότι οι βασικοί στόχοι της δημοτικής αρχής αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Από πλευράς του ο κ. Holm δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το φυσικό της περιοχής, από τη φιλική διάθεση του ντόπιου πληθυσμού, από την τοπική γαστρονομία και τις εμφανείς δυνατότητες της στην τουριστική ανάπτυξη και κυρίως αυτή του εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα και συγκεκριμένα ανέφερε την εντύπωση που του προκάλεσε η έλλειψη κίνησης οχημάτων κατά μήκους της εθνικής οδού μεταξύ ς – Βόλου, γεγονός που αποδεικνύει τη δυσκολία του ελληνικού λαού στο να καταναλώνει και να δαπανά το εισόδημά του.

Σε σχέση με τη χώρα του, ο πρέσβης περιέγραψε την τακτική διαχείρισης των πόλεων στη Δανία ως προς τις ανανεώσιμες ενέργειες και την παραγωγή ενέργειας από τα απορρίμματα, ενώ ο γενικός γραμματέας Στ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αντιδήμαρχος Άρης Σαββάκης συμπλήρωσε με πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Βόλου και το σύνολο των παρευρισκομένων στη συνάντηση συμφώνησε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα ς ή ακόμη και αδελφος της πόλης του Βόλου με αντίστοιχου πληθυσμού πόλης της χώρας της Δανίας.

Τη συνέχιση του φιλικού διαλόγου και τη μελλοντική ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου και ο πρόξενος της Δανίας στο Βόλο Γιώργος Γεροβασίλης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση