Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επίσκεψη του πρέσβη της Δανίας στο Δημαρχείο του Βόλου
Επίσκεψη του πρέσβη της Δανίας στο Δημαρχείο του Βόλου

Επίσκεψη του πρέσβη της Δανίας στο Δημαρχείο του Βόλου

Τον πρέσβη της Δανίας στην χώρα , Klavs A. Holm, που στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του επισκέφθηκε την πόλη του Βόλου, υποδέχθηκαν σήμερα στο Δημαρχείο οι αντιδήμαρχοι Θάνος Θεοδώρου και Άρης Σαββάκης, καθώς και ο γενικός γραμματέας Στυλιανός Διαμαντίδης.

Μεταξύ του κ. Holm, που συνοδευόταν από τον πρόξενο της Δανίας στο Βόλο Γιώργο Γεροβασίλη, και των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής έγινε μια συζήτηση σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με τον κ. Θεοδώρου παρουσιάζει τις αναπτυξιακές προοπτικές του και της ευρύτερης περιοχής, να αναφέρεται στο έργο του Μουσείου της Αργούς και να υπογραμμίζει ότι οι βασικοί στόχοι της δημοτικής αρχής αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Από πλευράς του ο κ. Holm δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, από τη φιλική διάθεση του ντόπιου πληθυσμού, από την τοπική και τις εμφανείς δυνατότητες της Μαγνησίας στην τουριστική ανάπτυξη και κυρίως αυτή του εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για την Ελλάδα και συγκεκριμένα ανέφερε την εντύπωση που του προκάλεσε η έλλειψη κίνησης οχημάτων κατά μήκους της εθνικής οδού μεταξύ Αθήνας – Βόλου, γεγονός που αποδεικνύει τη δυσκολία του ελληνικού λαού στο να καταναλώνει και να δαπανά το εισόδημά του.

Σε σχέση με τη χώρα του, ο πρέσβης περιέγραψε την τακτική διαχείρισης των πόλεων στη Δανία ως προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την παραγωγή ενέργειας από τα απορρίμματα, ενώ ο γενικός γραμματέας Στ. Διαμαντίδης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο αντιδήμαρχος Άρης Σαββάκης συμπλήρωσε με πληροφορίες σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου και το σύνολο των παρευρισκομένων στη συνάντηση συμφώνησε ότι θα πρέπει να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας ή ακόμη και αδελφοποίησης της πόλης του με αντίστοιχου πληθυσμού πόλης της χώρας της Δανίας.

Τη συνέχιση του φιλικού διαλόγου και τη μελλοντική συνεργασία ανέλαβαν να υλοποιήσουν ο Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών Θάνος Θεοδώρου και ο πρόξενος της Δανίας στο Βόλο Γιώργος Γεροβασίλης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Νέες επιτυχίες για τον ΣΔΥ Βόλου #ΣΔΥΒόλου - https://t.co/LlGvdS5jzx -

  • Στο λιμάνι του Βόλου το #κρουαζιερόπλοιο «NORWEGIAN JADE» #κρουαζιερόπλοιο - https://t.co/0pRQrWVMOd -

  • Στον Βόλο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης U16 #ΠαγκόσμιοΠρωτάθλημαΥδατοσφαίρισης - https://t.co/l3r4QWO283 -

"Αλιεύοντας" την είδηση