Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Βουλγαρίας στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου
Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Βουλγαρίας στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

Επίσκεψη του Γενικού Προξένου της Βουλγαρίας στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου

 

 

Επίσκεψη στον Οργνισμό Λιμένος Βόλου κι συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΒ Α.Ε.   Σωκράτη Αναγνώστου, πραγματοποίησε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου , ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Anton Markov, συνοδευόμενος από τον υποπρόξενο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη   Radostin Vangin, τον διπλωματικό ακόλουθο   Kremen Stoev και τη δικηγόρο – μεταφράστρια του προξενείου της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη  Ζωή Καλατζή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν οι δραστηριότητες του λιμένος, κυρίως οι εμπορικές, όπως η φορτίων και , καθώς και η εξέλιξη των έργων σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένος με το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Ο πρόξενος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δυνατότητες του λιμανιού καθώς και για τα φορτία τα οποία διακινούνται από το λιμάνι του Βόλου.

Επίσης, ενημερώθηκε για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του λιμένος που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις μορφές συν που μπορούν να αναπτυχθούν μεταξύ των δύο χωρών.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΒ Α.Ε. Σωκράτης Αναγνώστου μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:   «Ο Γενικός Πρόξενος της Βουλγαρίας, ενημερώθηκε για τα θέματα του λιμένος Βόλου, τι φορτία διακινούνται, τι δυνατότητες υπάρχουν, προκειμένου να ενημερώσει επιχειρηματίες κι επιχειρήσεις στη Βουλγαρία για να έχουμε μια εμπορικών σχέσεων και να αποκτήσουμε ως λιμάνι μεγαλύτερη φορτίων από και προς τη Βουλγαρία».

Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος  Anton Markov, εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες συναντήσεις, προκειμένου όπως δήλωσε «να δούμε τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών κι ς εμπορικών και φιλικών σχέσεων και δεσμών. Μπορούν να υπάρξουν εμπορικές δραστηριότητες κι αυτή είναι μόνο η πρώτη μας συνάντηση. Ευελπιστώ ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση