Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επίσκεψη της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας στο Δημαρχείο του Βόλου
Επίσκεψη της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας στο Δημαρχείο του Βόλου

Επίσκεψη της πρέσβειρας της Μεγάλης Βρετανίας στο Δημαρχείο του Βόλου

Ενημερωτική για τη διαδικασία και τις επιπτώσεις του Brexit για Βρετανούς πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα 

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του αντιδημάρχου  Στρατηγικού Σχεδιασμού, Διοίκησης και Τεχνικών Υπηρεσιών  Αθανασίου Θεοδώρου και της Βρετανίδας πρέσβεως στην Ελλάδα  Kate Smith.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο αντιδήμαρχος και η αντάλλαξαν απόψεις για το Brexit και από πλευράς του ο κ. Θεοδώρου ενημέρωσε την κ. Smith για την τουριστική δραστηριότητα της περιοχής, για την του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου με το Ηνωμένο Βασίλειο, για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Βόλου μέσω του πολιτιστικού τουρισμού και τη δημιουργία του Μουσείου της Αργούς και για τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή της .

Η κ. Smith από την πλευρά της αναφέρθηκε στην σημαντική αισθητική αναβάθμιση του πολεοδομικού συγκροτήματος και ζήτησε επιπλέον μέσω επαφών Βρετανικής Πρεσβείας και Δήμου Βόλου προκειμένου να εξελιχθούν συνεργασίες.

Η επισκέφθηκε την πόλη του Βόλου στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας της πρεσβείας για τη διαδικασία του Brexit προς τους Βρετανούς πολίτες  που ζούνε μόνιμα ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ελληνικές πόλεις.

Μεταξύ άλλων, σημείο που τόνισε η κ. Smith αφορά την καταγραφή των Βρετανών πολιτών στις αρμόδιες ελληνικές αρχές και συγκεκριμένα η Πρέσβης ανέφερε: «Κύρια συμβουλή που θα θέλαμε να δώσουμε στους Βρετανούς που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, είναι να προχωρήσουν σε καταγραφή στις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους ως έχουν και στη μετά Brexit εποχή».

Στη   που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου συμμετείχαν Βρετανοί πολίτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν αρχικά από την πρέσβη και στελέχη της πρεσβείας, ενώ στη συνέχεια έθεσαν ερωτήματα που τους αφορούν σε προσωπικό επίπεδο.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση