Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη στην Μαγνησία του Λυκείου Funay Hélène Boucher
Επίσκεψη στην Μαγνησία του Λυκείου Funay Hélène Boucher

Επίσκεψη στην Μαγνησία του Λυκείου Funay Hélène Boucher

Φιλοξενία Γαλλικής αντιπροσωπείας από την πόλη του Le Mans

Τα δύο προηγούμενα χρόνια, και 2017, ο Φορέας Πολιτισμού της Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτού , για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», υλοποίησε εκτεταμένη και πολύ ενδιαφέρουσα σειρά δράσεων και εκδηλώσεων με κεντρικό τίτλο:«Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων».Κατά τη διάρκεια αυτών, τον μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρο του φορέα, επισκέφθηκε η βουλευτής του Γαλλικού Κοινοβουλίου, Βολιώτισσα Μαριέττα Καραμανλή, ενημερώθηκε για τις δράσεις της «Μαγνήτων Κιβωτού» και της ζητήθηκε να αναζητήσει πεδία συνεργασίας με την περιοχή της στην Γαλλία, την πόλη του Le Mans.

Η βουλευτής, πέραν των άλλων, πρότεινε την υποδοχή αποστολής του Lycée Professionnel Funay Hélène Boucher, της πόλης Le Mans της Γαλλίας, που ασχολείται με την εκπαίδευση σπουδαστών σε διάφορα επαγγέλματα του τουρισμού στην Μαγνησία τον Μάρτιο του και να οργανωθεί η υποδοχή και το πρόγραμμα της επίσκεψής τους.

Η άφιξή των Γάλλων στην Ελλάδα και στη συνέχεια στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 18 Μαρτίου και η παραμονή τους θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 27 Μαρτίου .

Η αποστολή των Γάλλων αποτελείτε από σαράντα δύο (42) σπουδαστές και τέσσερεις (4) Καθηγητές.

Η στέγαση της Γαλλικής αποστολής θα γίνει στον Αθλητικό Ξενώνα του Πανθεσσαλικού Σταδίου Βόλου, όπου παρέχονται όλες οι σύγχρονες ανέσεις καθαριότητας και πολιτισμού, προσφορά του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Στο πρόγραμμα των επισκέψεών τους, περιλαμβάνονται επισκέψεις σε τουριστικές και παραγωγικές μονάδες της περιοχής μας, μόνιμη συνεργασία και ανταλλαγή εμπειριών με το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ.» και φυσικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της «Μαγνήτων Κιβωτού».

Οι τελευταίες τάξεις του Επαγγελματικού Λυκείου Ξενοδοχειακής και Εστίασης, του Funay Hélène Boucher, που συμμετέχουν στην αποστολή, έχουν ως σκοπό τη διεύρυνση επαφών διεθνώς και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Η πόλη του Βόλου, που είναι αδελφοποιημένη με την πόλη Le Mans παρουσιάζει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν να γνωρίσουν οι σπουδαστές και οι καθηγητές που τους συνοδεύουν.

Η της χώρας έγινε, εξ' αιτίας της πλούσιας ιστορίας και της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας γαστρονομίας.

Το Λύκειο μέσω αυτού του σχεδίου, δυναμώνει έτσι την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και ενθαρρύνει μελλοντικές ανταλλαγές με τους Ελληνικούς φορείς του Βόλου και της πόλης του Le Mans.

Από την πλευρά των Γάλλων, αυτή η επίσκεψη έχει τους επόμενους στόχους:

•Εντοπισμό και μελέτη των σημαντικών Ευρωπαϊκών προϊόντων. Το αμπέλι, η ζαχαροπλαστική, τα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψαρικά, τα φρούτα και τα λαχανικά, συγκριτικές δοκιμές γευσιγνωσίας, ανακαλύψεις μαγειρικών σπεσιαλιτέ.

•Γνωριμία της πολιτιστικής κληρονομιάς: Αρχιτεκτονική, Μνημεία (Βυζαντινοί και Αρχαιολογικοί χώροι), γεωγραφία της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας (το κλίμα, το πλάνο δράσης αειφόρου ανάπτυξης με νέες ενέργειες), λογοτεχνία, διατροφικές συνήθειες και καθημερινή ζωή.

•Γνωριμία της Βιομηχανίας και της Ξενοδοχειακής εστίασης. Επισκέψεις εστιατορίων, ξενοδοχείων μέσω της «Μαγνήτων Κιβωτού», με απώτερο σκοπό την συλλογή εμπειριών και την εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πολλούς φορείς της περιοχής μας ανταποκρίθηκε απόλυτα στις επιδιώξεις των Γάλλων, διότι πέραν των πολιτιστικών εκδηλώσεων, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό των τουριστικών υπηρεσιών και προϊόντων της περιοχής μας, και την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Μαγνησίας, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού.
Για τούτο όλες οι δράσεις εντάσσονται στην συνεχή προσπάθειας για την προώθηση και τη διαρκή βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας.

Προσεγγίζοντας συστηματικά, τα δύο προηγούμενα χρόνια τη σύνδεση των γεύσεων, του πολιτισμού και τουρισμού, η επίσκεψη αυτή εντάχθηκε σε ένα συνολικό σχεδιασμό μάρκετινγκ, με σκοπό να ανακαλύψουν ότι η περιοχή μας προσφέρει ένα σαφές συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις και τελικά για την οικονομία του τόπου μας.

Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται η φιλοξενία της Γαλλικής αντιπροσωπείας, εστιάζοντας στην προβολή της γαστρονομία και συνολικότερα του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Τέλος, η «Μαγνήτων Κιβωτός» θα είναι πολύ ικανοποιημένη αν επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι της δράσης αυτής της:

1. Διατήρηση και προώθηση των ιστορικών, πολιτιστικών και ποιοτικών διαστάσεων της Μαγνησιώτικης γαστρονομίας, με σκοπό να ενθαρρύνουν την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθεροποίηση του πληθυσμού στις περιοχή με την δημιουργία ολοκληρωμένων τουριστικών προτάσεων.
2. Προβολή, ενίσχυση της φήμης και δημιουργία ισχυρής τοπικής ταυτότητας με άξονες την τοπική γαστρονομία, τα πολιτιστικά στοιχεία, τις παραδόσεις και το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας.
3. Σύνδεση της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικώς παραγόμενων προϊόντων με τον τοπικό πολιτισμό, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις τουριστικές δραστηριότητες και τον τοπικό σχεδιασμό, με σκοπό τη δημιουργία μίας συνεχώς ανατροφοδοτούμενης αναπτυξιακής διαδικασίας και.
4. Αξιοποίηση της συγκεντρωμένης εμπειρίας από τους ενασχολούμενους με την παραγωγή και τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Οι παραπάνω στόχοι συνδέονται άρρηκτα τόσο με τους εθνικούς στρατηγικούς στόχους και κυρίως με εκείνους που αφορούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας, στην ενθάρρυνση της διαφοροποίησης της οικονομίας, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και στην ορθή και διαχρονική διαχείριση των τοπικών πόρων, προκειμένου τελικά να προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στα τελικά αποτελέσματα των ενεργειών μας, να συμβάλουμε στην προβολή της Μαγνησίας.

Πρόγραμμα επίσκεψης στην Ελλάδα
Κυριακή 18 έως Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

16.20: Άφιξη στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

18.00: Αναχώρηση από Αθήνα.

22.00:Άφιξη στο Βόλο, μετά από μια ενδιάμεση στάση 00.30 λεπτών περίπου, διαμονή στους Αθλητικούς Ξενώνες του Πανθεσσαλικού Σταδίου Δήμου Βόλου. Τακτοποίηση στα δωμάτια.

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018


Συνοδός στον Ο.Λ.Β.: Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά, Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου – Παράρτημα Βόλου.

10.00 – 11.00: Υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», κ. Ιγνάτιο.

Επίσημη υποδοχή. Προσφωνήσεις – Ανταλλαγή αναμνηστικών.

11.30: Είσοδος στον Εμπορικό Λιμένα Βόλου. Ενημέρωση για τις δυνατότητες, την πορεία και τις προοπτικές του Λιμανιού, με έμφαση στην υποδοχή των Κρουαζιερόπλοιων.

13.00: Γεύμα σε παραδοσιακό τσιπουράδικο στην παραλία του Βόλου, προσφορά του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.

15.00: Αναχώρηση από την παραλία του Βόλου για τους Ξενώνες.

19.30: Άφιξη στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας της Θεοτόκου Νέας Ιωνίας Βόλου. Ενημέρωση για τον και για ζητήματα Ορθοδοξίας από τον Γενικό Γραμματέα της Ι. Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο.

21.00: Δείπνο

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Συνοδός: Έλενα Γλύνη. Πρώην πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου – Παράρτημα Βόλου.

09.00: Αναχώρηση από τους Αθλητικούς Ξενώνες για το .

09.30: Άφιξη στη Πορταριά. Υποδοχή από την κυρία Ελένη Καραΐσκου, μέλους του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Ενημέρωση για το «Ελληνικό Πρωινό», στο πιστοποιημένο Ξενοδοχείο «ΚΡΙΤΣΑ», πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. Ο Αντιπρόεδρος του οποίου, Κωνσταντίνος Λεβέντης, θα ενημερώσει την αποστολή για τα γενικότερα ζητήματα του Τουρισμού στην Ελλάδα. Λήψη πρωινού.

11.00: Αναχώρηση για Χάνια (κορυφή του Πηλίου). Επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

13.30: Επιστροφή από Χάνια.

14.00: Επίσκεψη στην Ξενοδοχειακή μονάδα «Xenia Palace Portaria».
Ξενάγηση και ενημέρωση από τον Γενικό Διευθυντή Χρήστο Κοτσόπουλο.
Υποδοχή από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας. Ενημέρωση από τον πρόεδρο Γιώργο Ζαφείρη για τις δράσεις, τις προοπτικές και τις επιδιώξεις του Ξενοδοχειακού κλάδου στην περιοχή μας.

Γεύμα.

16.00: Άφιξη στην Μακρινίτσα. Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας. Ενημέρωση για τους σκοπούς και τα προγράμματα του Κέντρου από την Προϊσταμένη κυρία Ματούλα Μακέλη. Παραχώρηση καφέ στην αυλή του Αρχοντικού Μαυράκη Βατσαρέα, που στεγάζεται.

19.00: Επιστροφή στον Βόλο. Ξεκούραση

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Συνοδός:

09.00: Αναχώρηση από τους Αθλητικούς Ξενώνες για το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Λήψη πρωινού.

09.30: Αναχώρηση για Νέα Αγχίαλο.
10.00 – 11.00: Επίσκεψη στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ». Παρακολούθηση παραγωγής και εμφιάλωσης Ελληνικού κρασιού και Τσίπουρου.

11.00: Επιστροφή στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

11.30 έως 14.30: Γνωριμία με τους σπουδαστές του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.». Ανταλλαγή εμπειριών – Παρασκευή εδεσμάτων.

19.00: Παρακολούθηση Χορευτικών Συγκροτημάτων Ελληνικών παραδοσιακών χορών στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, στον Βόλο

21.00: Ελαφρύ Δείπνο με παραδοσιακά εδέσματα, προσφορά του Χορευτικού Συγκροτήματος της Ι.Μ.Δ.

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Συνοδός: Έλενα Γλύνη. Πρώην πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου – Παράρτημα Βόλου.

08.00: Αναχώρηση από τους Αθλητικούς Ξενώνες για το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Λήψη πρωινού.

08.30: Αναχώρηση για Τρίκαλα – .

10.30: Άφιξη στα Τρίκαλα. Υποδοχή από το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ». Γνωριμία με τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές. Παροχή κεράσματος.

11.30: Αναχώρηση για .

12.30: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου.

13.30: Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

14.30: Αναχώρηση από Μετέωρα. Γεύμα στο Καστράκι Καλαμπάκας.

17.00: Αναχώρηση από το Καστράκι Καλαμπάκας.

19.30: Άφιξη στον Βόλο. Ξεκούραση.

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Συνοδός: Ιωάννα Ζωμένου, Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Βόλου Δήμου Βόλου

09.00: Αναχώρηση από τους Αθλητικούς Ξενώνες.

09.30: Άφιξη στο Domotel Xenia Βόλου. Γνωριμία με το «Ελληνικό Πρωινό», στο πιστοποιημένο Ξενοδοχείο. Ενημέρωση πάνω σε ζητήματα τουριστικού ενδιαφέροντος. Λήψη πρωινού.

10.30: Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Πηλίου και Βορείων Σποράδων, στα . Παρακολούθηση παραγωγής και τυποποίησης αρίστης ποιότητας Ελληνικών Ελαιών και Λαχανικών.

11.30: Αναχώρηση για Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

12.00: Επίσκεψη στη Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ.
Παρακολούθηση παραγωγής πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων γάλακτος (γίδινο και αγελαδινό εμφιαλωμένο φρέσκο βιολογικό γάλα, καθώς και τα παράγωγα αυτών- γιαούρτι γίδινο και πρόβειο βιολογικό, γίδινο βούτυρο βιολογικό και γίδινο τυρί βιολογικό.

13.30: Επίσημη υποδοχή από τον Δήμο Βόλου στο Δημαρχείο.

14.00: Παράθεση γεύματος από την Επιτροπή Αδελφοποίησης Βόλου -Le Mans σε παραδοσιακό τσιπουράδικο στην παραλία του Βόλου.

Απογευματινό ελεύθερο στην πόλη του Βόλου.

21.00: Δείπνο

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Συνοδός:

08.00: Αναχώρηση από τους Αθλητικούς Ξενώνες για τον Αρχαιολογικό Χώρο Βεργίνα. Πρόχειρο πρωινό (σάντουιτς) καθ΄ οδόν.

11.30: Άφιξη
11.30 – 12.30: Ξενάγηση.
13.30 – 14.00: Γεύμα.
14.00: Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.
15.00 – 19.00: Παραμονή στην Θεσσαλονίκη.
19.00: Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
22.00: Άφιξη στον Βόλο με 20λεπτή στάση.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018
Ημέρα Ελληνικής ς Εορτής

Συνοδός:

10.30: Αναχώρηση από τους Αθλητικούς Ξενώνες για το Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας Βόλου. (π. Ιωάννης Σωτηρόπουλος).
Λήψη πρωινού.

12.00: Παρακολούθηση της Μαθητικής και Στρατιωτικής Παρέλασης στην παραλία του Βόλου.

14.00: Παράθεση γεύματος ………

Απογευματινό ελεύθερο στην πόλη του Βόλου.

21.00: Δείπνο

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Συνοδός: Έλενα Γλύνη. Πρώην πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου – Παράρτημα Βόλου.

10.00: Αναχώρηση από τους Αθλητικούς Ξενώνες για το Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Λήψη πρωινού.

11.00: Επίσημη υποδοχή από την Δωροθέα Κολυνδρίνη – Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

12.00: Στη συνέχεια ελεύθερη περιήγηση στην πόλη του Βόλου.

16.00: Επίσκεψη στον «Χώρο Εστίασης Κ.Χ. 1948».
Προετοιμασία για την παρουσίαση της Γαλλικής Γαστρονομίας.
Αντίστοιχη προετοιμασία θα γίνει και από την εκπαιδευτική ομάδα του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.», για την παρουσίαση της Ελληνικής Γαστρονομίας.

20.00: «Χώρος Εστίασης Κ.Χ. 1948». Επίσημο δείπνο αποχαιρετισμού της Γαλλικής Αποστολής. Οι παρευρισκόμενοι Έλληνες θα γευτούν τις Γαλλικές γεύσεις, που θα παρασκευαστούν προηγούμενα και η Γαλλική αντιπροσωπεία τα προϊόντα της εκπαιδευτικής ομάδας του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ Ι.Ε.Κ.».

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

08.00: Αναχώρηση για Αθήνα.

12.00: Άφιξη στην Αθήνα με μικρή στάση καθ΄ οδόν για καφέ.
12.00 – 13.00: Μικρή περιήγηση σε αξιοθέατα με το αυτοκίνητο. (εάν το επιτρέπει ο χρόνος)

13.25: Αναχώρηση από Αθήνα, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Γαλλία.

Η αντιπροσωπεία θα συνοδεύεται μεταφραστή-διερμηνέα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση