Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Επίσκεψη στελεχών της 3-17 Cav Αεροπορία Στρατού των ΗΠΑ στο Δημαρχείο Βόλου
Επίσκεψη στελεχών της 3-17 Cav Αεροπορία Στρατού των ΗΠΑ στο Δημαρχείο Βόλου

Επίσκεψη στελεχών της 3-17 Cav Αεροπορία Στρατού των ΗΠΑ στο Δημαρχείο Βόλου

 Το Δημαρχείο του Βόλου  επισκέφθηκε χθες 11/1/2020 μέρος στελεχών ιπτάμενων χειριστών και μηχανικών Apatche-Blackhawk-Chinook της 3-17 CAV της Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ ,οι οποίοι συνεκπαιδεύονται με Έλληνες πιλότους και μηχανικούς της 1ης  ΤΑΞΑΣ ,στο Αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου.

Ο Νικ. Ντόκος  τους παρουσίασε τον μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και ακολούθως Video με την κατασκευή του σκάφους της Αργούς και τα ταξίδια των Αργοναυτών .

Η παρουσίαση διήρκησε περίπου 1:30´,δέχτηκε και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις και το ενδιαφέρον των στελεχών ήταν εντυπωσιακό. Απόδειξη ότι μερικοί αξιωματικοί  ζήτησαν ευγενικά ότι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρουσία πάλι στην επόμενη συνάντηση .
Τονίστηκε ότι η Αργοναυτική εκστρατεία είναι όπως ακριβώς το έθεσε : “The first naval  campaign,ever recorded in world History ,set back to Bronze Age”.

Η πρώτη ναυτική εκστρατεία που έχει καταγράφει στην παγκόσμια Ιστορία και τοποθετείται ιστορικά στην εποχή του χαλκού .

Η παρουσίαση έκλεισε με την τοποθέτηση , που αποτελεί σταθερό  μότο σε όλες τις παρουσιάσεις : Οι Έλληνες των 10.000.000 ,διαθέτουν τον πρώτο εμπορικό στόλο σε παγκόσμιο επίπεδο κατανικώντας  χώρες με πληθυσμό 1.500.000.000 δισ. κατοίκων (Κίνα-ΗΠΑ κ.λπ.).
Αυτό γιατί στο DNA του Έλληνα υπάρχει η αρχέγονη αγάπη για τα ταξίδια και την εξερεύνηση .

Τέλος δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και  ζητήθηκε μια επόμενη παρουσίαση για τα υπόλοιπα στελέχη που δεν ήταν εφικτό να παρίστανται .

Επικεφαλής των επισκεπτών ήταν εκ μέρους των Αμερικανών ο major Beau Robinson και εκ μέρους της ΤΑΞΑΣ ο λοχαγός(ΑΣ) ιπτάμενος Αντωνίου Δούκας.

Ήταν και για τον Νικ. Ντόκο  μια ευχάριστη συνάντηση μιας και έχει εκπαιδευτεί σε Αμερική και Γερμανία σε ελικόπτερα Chinook και Cobra και είχε την ευκαιρία να επαναφέρει στην μνήμη του μάχιμες στιγμές της ζωής του .

Τέλος τους παρουσίασε το επόμενο βήμα που είναι η κατασκευή του Μουσείου της ΑΡΓΟΥΣ .

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στη Ν. Αγχίαλο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ - https://t.co/TjlHS76tI0 -

  • Πρόστιμα σε Σκιάθο και Αλόννησο για αλιεύματα - https://t.co/XkepEjl4D0 -

  • Δεκατρία νέα θετικά κρούσματα Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/3pTrhJdXjD -

"Αλιεύοντας" την είδηση