Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη σε ΤΕΕ και Επιμελητήριο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ
Επίσκεψη σε ΤΕΕ και Επιμελητήριο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επίσκεψη σε ΤΕΕ και Επιμελητήριο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Ευρως της ΝΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον οικονομικό επόπτη Νίκο Αγγελέτο.

Για μία κυβέρνηση που έχει επιφέρει καίριο πλήγμα στην μίλησε ο κ. Δέρβος αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε για την τοπική από τον κ. Μπασδάνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δέρβος σημείωσε: «Με την σημερινή μου επίσκεψη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας θέλω να συμβολίσω ότι είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς φορείς του τόπου. Ερχόμενος εδώ, ενημερώθηκα για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Είναι ίσως το κύκνειο άσμα αυτή της κυβέρνησης. Μίας κυβέρνησης, που πέραν της εθνικής ζημιάς έχει δημιουργήσει κι ένα πάρα πολύ άσχημο κλίμα στην οικονομία. Όλοι βιώνουμε την ασφυξία που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στην οικονομία μας, οι επιχειρήσεις έχουν πραγματικά στεγνώσει. Δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, κάτι το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πέραν αυτού, εμείς ως νέοι βιώνουμε ένα ακόμη άσχημο φαινόμενο, αυτής τη διαφυγής των νέων στο εξωτερικό. Για να αλλάξει όλο αυτό το κλίμα χρειάζεται μία ισχυρή πολιτική αλλαγή, να αλλάξει το πολιτικό μείγμα, χρειάζεται να υπάρξουν πολύ λιγότεροι φόροι και ασφαλιστικές εισφορές, έτσι ώστε να δημιουργηθούν πολλές νέες και κανονικές θέσεις εργασίας, με ασφαλιστική κάλυψη για τους εργαζόμενους, να σταματήσει η μαύρη εργασία και όλα τα ελληνόπουλα να παραμείνουν στην χώρα μας για να εργαστούν και να παράξουν.

Είναι θλιβερό γιατί σύμφωνα με μελέτες μέχρι το 2050 το ελληνικό κράτος θα απαριθμεί 8 εκατ. πολίτες. Μέχρι τότε θα έχουμε ένα γερασμένο έθνος. Αυτό θα πρέπει να είναι και το πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δημιουργήσει όλες αυτές τις συνθήκες ώστε οι νέοι σιγά σιγά να αρχίσουν να έρχονται πίσω, αλλά και όσοι έχουμε μείνει πίσω και πολεμάμε με αυτή τη νοσηρή κατάσταση που έχει επιφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δούμε μία ελπίδα και να ατενίσουμε το μέλλον με καλύτερους όρους».

Τον κ. Δέρβο συνόδευσαν στη ο Χρήστος Χρόνης, πολιτευτής της ΝΔ, η  Μαρία Καραγιάννη, μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και αναπληρώτρια υπεύθυνη Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων και ισότητας των φύλων της ΟΝΝΕΔ, ο γραμματέας της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ  Αντρέας Καρασαρίνης, ο  Κων/νος Τσαγκλιώτης μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ και ο  Γιώργος Τολιόπουλος, τομεάρχης Οικονομικών και Φορολογικής Πολιτικής .

Στο

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κώστας Δέρβος, ο οποίος συναντήθηκε με την πρόεδρο  και υποψήφια δήμαρχο Βόλου   Νάνσυ Καπούλα, την πρόεδρο της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών Μαγνησίας   Έφη Αντωνίου και μέλη της Δ.Ε της ΔΚΜ,  παρουσία των προεδρείων της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ και της .

Ο κ. Δέρβος είχε τη ευκαιρία να ενημερωθεί από την πρόεδρο  Νάνσυ Καπούλα, για τις δράσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Μαγνησίας, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανικοί τόσο στην καθημερινότητά τους, όσο και από την .

Ειδικότερα, η πρόεδρος του   έθεσε θέματα για τους μηχανικούς που αντιμετωπίζουν μεγάλη φορολογική επιβάρυνση, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την μη δανειοδότηση των τραπεζών, την οικονομική ασφυξία που έχει δημιουργηθεί, τη γραφειοκρατία, ενώ δήλωσε ότι η κρίση χτύπησε τον κλάδο των κατασκευών και κατά συνέπεια την ανάπτυξη της χώρας, που προέρχεται μέσα από αυτόν. Παράλληλα έγινε ενημέρωση για τα τοπικά δημοτικά δρώμενα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κ. Καπούλα για την υποψηφιότητά της επισημαίνοντας ότι, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία του νέου ανθρώπου, που θα προσφέρει στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με επιστημοσύνη, νέες ιδέες και δυνατότητες.

Στη παραβρέθηκαν  από το ΤΕΕ Μαγνησίας, εκτός των προαναφερόμενων,   το μέλος της  αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δημήτρης Ζημέρης, η γενική γραμματέας Βίκυ Μήτρου, το μέλος της Δ.Ε. Μιχάλης Μπαλαρούτσος, τα μέλη της Αντιπροσωπείας Δώρα Παπαζόγλου και Ελένη Μαργαρίτη, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Μαγνησίας.

Από την ΟΝΝΕΔ παραβρέθηκαν, εκτός του  Κ. Δέρβου, ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Καραϊσαρίνης, τα μέλη της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ  Μαρία Καραγιάννη και Κωνσταντίνος Τσαγκλιώτης.

Από την ΟΝΝΕΔ Βόλου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος  Χριστόφορος Ιγγλέσης και ο αντιπρόεδρος Θανάσης Τακμάκης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση