Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου
Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου

Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου

Το Πράρτημ Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου για να συζητήσει με τους εργαζομένους προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός των Ρομά της περιοχής, ειδικά την περίοδο της Πανδημίας.

Η κα Παπανάτσιου ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι για την στήριξη και ενσωμάτωση των Ρομά στην , με πρώτο στόχο την ένταξη τους στην εκπαίδευση και στο σύστημα υγείας. Κατά την διάρκεια της πανδημίας υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στους δύο κρίσιμους αυτούς τομείς. Η τηλεκπαίδευση ουσιαστικά είναι αδύνατη καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην απαραίτητη τεχνολογία.

Παράλληλα παρατηρείται μεγάλη στην υγεία των πολιτών επειδή λόγω της Πανδημίας έχει περιοριστεί η πρόσβαση στο Δημόσιο Υγείας. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς για τον COVID-19 στο πληθυσμό των Ρομά, υπάρχουν δυσκολίες με τη χρήση του ηλεκτρονικού και δεν έχουν προχωρήσει ακόμα.

Τέλος, οι τόνισαν ότι ο θεσμός των Κέντρων Κοινότητας είναι επιτυχημένος και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθούν στα οργανογράμματα των Δήμων.

Από τη πλευρά της η κα Παπανάτσιου ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί ένα τοπικό σημείο ς για την ένταξη, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών Ρομά στην περιοχή του Αλιβερίου Μαγνησίας. Θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι Ρομά να συμμετέχουν σε σχολεία όλων των περιοχών για να μην απομονώνονται και είναι σημαντικό να δέχονται, όποτε χρειάζονται, ιατρική βοήθεια από το Δημόσιο Υγείας.

Τέλος, επειδή ο πληθυσμός των Ρομά συχνά είναι μετακινούμενος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα πρέπει να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα ειδικής ρύθμισης στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση