Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου
Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου

Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου επισκέφθηκε σήμερα η βουλευτής Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου για να συζητήσει με τους εργαζομένους προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός των Ρομά της περιοχής, ειδικά την περίοδο της Πανδημίας.

Η κα Παπανάτσιου ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για την στήριξη και ενσωμάτωση των Ρομά στην κοινωνία, με πρώτο στόχο την ένταξη τους στην εκπαίδευση και στο σύστημα υγείας. Κατά την διάρκεια της πανδημίας υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στους δύο κρίσιμους αυτούς τομείς. Η τηλεκπαίδευση ουσιαστικά είναι αδύνατη καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην απαραίτητη τεχνολογία.

Παράλληλα παρατηρείται μεγάλη υποβάθμιση στην υγεία των πολιτών επειδή λόγω της Πανδημίας έχει περιοριστεί η πρόσβαση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς για τον COVID-19 στο πληθυσμό των Ρομά, υπάρχουν δυσκολίες με τη χρήση του ηλεκτρονικού ραντεβού και δεν έχουν προχωρήσει ακόμα.

Τέλος, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι ο θεσμός των Κέντρων Κοινότητας είναι επιτυχημένος και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθούν στα οργανογράμματα των Δήμων.

Από τη πλευρά της η κα Παπανάτσιου ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την ένταξη, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών Ρομά στην περιοχή του Αλιβερίου Μαγνησίας. Θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι Ρομά να συμμετέχουν σε σχολεία όλων των περιοχών για να μην απομονώνονται και είναι σημαντικό να δέχονται, όποτε χρειάζονται, ιατρική βοήθεια από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τέλος, επειδή ο πληθυσμός των Ρομά συχνά είναι μετακινούμενος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα πρέπει να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα ειδικής ρύθμισης στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση