Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου
Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου

Επίσκεψη Κατερίνας Παπανάτσιου στο Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Αλιβερίου Δήμου Βόλου επισκέφθηκε σήμερα η Κατερίνα Παπανάτσιου για να συζητήσει με τους εργαζομένους προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός των Ρομά της περιοχής, ειδικά την περίοδο της Πανδημίας.

Η κα Παπανάτσιου ενημερώθηκε για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι εργαζόμενοι για την στήριξη και ενσωμάτωση των Ρομά στην κοινωνία, με πρώτο στόχο την ένταξη τους στην εκπαίδευση και στο . Κατά την διάρκεια της πανδημίας υπήρξαν σημαντικά προβλήματα στους δύο κρίσιμους αυτούς τομείς. Η τηλεκπαίδευση ουσιαστικά είναι αδύνατη καθώς δεν υπάρχει στην απαραίτητη τεχνολογία.

Παράλληλα παρατηρείται μεγάλη υποβάθμιση στην των πολιτών επειδή λόγω της Πανδημίας έχει περιοριστεί η στο Δημόσιο . Όσον αφορά τους εμβολιασμούς για τον COVID-19 στο πληθυσμό των Ρομά, υπάρχουν δυσκολίες με τη χρήση του ηλεκτρονικού ραντεβού και δεν έχουν προχωρήσει ακόμα.

Τέλος, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι ο θεσμός των Κέντρων Κοινότητας είναι επιτυχημένος και θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθούν στα οργανογράμματα των Δήμων.

Από τη πλευρά της η κα Παπανάτσιου ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει αναπτυχθεί ένα τοπικό σημείο αναφοράς για την ένταξη, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών Ρομά στην περιοχή του Αλιβερίου . Θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι Ρομά να συμμετέχουν σε σχολεία όλων των περιοχών για να μην απομονώνονται και είναι σημαντικό να δέχονται, όποτε χρειάζονται, βοήθεια από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Τέλος, επειδή ο πληθυσμός των Ρομά συχνά είναι μετακινούμενος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα πρέπει να εξεταστεί από τις αρμόδιες αρχές η δυνατότητα ειδικής ρύθμισης στον εμβολιαστικό σχεδιασμό.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καπνοί σε φρεάτιο στο κέντρο του Βόλου - https://t.co/MDxL5f0olr -

  • Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/Bm7RW3zQdB -

  • Μελέτη αποκατάστασης του τοξωτού γεφυριού Τσαγκαράδας - https://t.co/ogvBKXktq5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση