Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στη Νέα Αγχίαλο
Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στη Νέα Αγχίαλο

Επίσκεψη Κ. Παπανάτσιου στη Νέα Αγχίαλο

Τη Νέ Αγχίλο επισκέφτηκε τη Τετάρτη 12-8-2020 η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Παπανάτσιου Κατερίνα συνοδευόμενη από το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πολάτου Μαρία.

Η κ. Παπανάτσιου επισκέφθηκε την Τοπική Ομάδα Υγείας Νέας Αγχιάλου (Το.Μ.Υ.) όπου συναντήθηκε με τους υπαλλήλους που υπηρετούν εκεί.

Κατά την συζήτηση αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος που έχει αποκτήσει η Το.Μ.Υ. Ν. Αγχιάλου στη τοπική κοινωνία, παρόλο το σύντομο διάστημα λειτουργίας της, για την κάλυψη των καθημερινών αλλά και των έκτακτων αναγκών των πολιτών που διογκώθηκαν λόγω και της Πανδημίας.

Η βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή με βασικότερα την έλλειψη παροχής υπηρεσίας καθαριότητας στη δομή από το Φεβρουάριο (!), την έλλειψη ικανοποιητικών ποσοτήτων σε υγειονομικό υλικό και ειδικά Μέσα Ατομικής Προστασίας για υπαλλήλους και ασθενείς αλλά και τη μη παρουσία ορισμένων ημερών γιατρού στην Το.Μ.Υ. διότι και οι δύο γιατροί είναι μετακινημένοι από Κέντρο Υγείας.

Η βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό για το έργο που επιτελεί κάτω από δύσκολες συνθήκες και δήλωσε ότι θα αναδείξει τα προβλήματά τους μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Η κ. Παπανάτσιου στη συνέχεια συναντήθηκε με τη πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πυργάνη – Παρασκευοπούλου Βασιλική και το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου  Χαρίση Κώστα.

Οι τοπικοί σύμβουλοι αναφέρθηκαν στις που προέκυψαν και τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ς ενώ αναδείχθηκε η ανάγκη για άμεση δι έργων για τη διευθέτηση απορροής των όμβριων υδάτων και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Ν. Αγχιάλου.

Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενέστατα οι συνέπειες της πανδημίας του κορωναϊού στην οικονομία της τοπικής κοινωνίας ειδικά και μετά από την πρόσφατη απόφαση του περιορισμού του ωραρίου της ς σε μια περίοδο όπου η περιοχή βρίσκεται στη κορύφωση της τουριστικής περιόδου.

Τέλος, η βουλευτής επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Νέας Αγχιάλου όπου συναντήθηκε με το πρόεδρο του ΔΣ   Κίτσιο Ιωάννη.

Η κ. Παπανάτσιου συνεχάρη το πρόεδρο για την ένταξη του Συνεταιρισμού στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, δηλώνοντας ότι αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για ολόκληρη την κοινωνία της Ν. Αγχιάλου και ενημερώθηκε για τις στις καλλιέργειες από την πρόσφατη , τα πορίσματα των αυτοψιών του ΕΛΓΑ στη περιοχή και για άλλα θέματα που αφορούν στον συνεταιρισμό.

Η βουλευτής ευχαρίστησε τους για τις συναντήσεις δηλώνοντας ότι υπήρξε μια σημαντική ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών και ότι θα προσπαθήσει από τη θέση της στο να αναδείξει τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση