Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίσκεψη “Ιππόκαμπου” στις εγκαταστάσεις ΔΕΔΔΗΕ Βόλου
Επίσκεψη “Ιππόκαμπου”  στις εγκαταστάσεις ΔΕΔΔΗΕ  Βόλου

Επίσκεψη “Ιππόκαμπου” στις εγκαταστάσεις ΔΕΔΔΗΕ Βόλου

Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016, ο πρόεδρος και η γεν. γραμματέας του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ”, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Περιοχής Βόλου (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ Υ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΕΙΑΣ).

Η έγινε, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, με αφορμή την παράδοση καπακιών από τη Περιοχής Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΔΕΔΔΗΕ, συμβάλει καθοριστικά στην συλλογή καπακιών τα τελευταία 5 περίπου χρόνια, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, με την συλλογή και παράδοση καπακιών.

Παράλληλα η αντιπροσωπεία του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”, είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας συνοδευόμενη από τον Αχιλλέα Τσιργούλα, υπάλληλο της εταιρείας με σκοπό να διαπιστωθεί το επίπεδο προσβασιμότητας – προσπελασιμότητας του κτιρίου.

Σε σχετική συζήτηση με τον διευθυντή της Εταιρείας και στελέχη της Επιχείρησης, διαπιστώθηκε οι ενέργειες που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της εμπέδωσης και υιοθέτησης της αρχής “ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΙΑ ΟΛΟΥΣ”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” ο σχεδιασμός για όλους δημιουργεί περιβάλλοντα και παρέχει υπηρεσίες και προϊόντα πού εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα όλων των κατηγοριών και ηλικιών με ή χωρίς .

Απορρίπτει κάθε σχεδιασµό ή λύση που δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ως έχει από όλους ή που απευθύνεται αποκλειστικά σε άτοµα µε ή σε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πολιτών και στην ουσία και στις δύο περιπτώσεις δημιουργεί .

Ο σχεδιασμός για όλους αποφέρει πρακτικό όφελος για όλους της χρήστες και αποδεικνύεται περισσότερο οικονομικός σε βάθος χρόνου από τον παρωχημένο σχεδιασμό που ικανοποιεί μέρος μόνο των δυνητικών χρηστών.

Το πιθανό επιπλέον κόστος που συνεπάγεται η δημιουργία προσβάσιμου περιβάλλοντος είναι ελάχιστο αν οι σωστές τεχνικές προδιαγραφές ενσωματωθούν στον αρχικό σχεδιασμό.

Το κόστος όμως μπορεί να είναι μεγάλο αν χρειαστεί αργότερα να γίνουν προσβάσιμες οι διάφορες εγκαταστάσεις.

Εν τέλει τα περιβάλλοντα, οι υπηρεσίες και τα προϊόντα με παρωχημένο σχεδιασμό εκθέτουν την άγνοια, αλαζονεία και αδιαφορία των δημιουργών τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως η του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”, εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια του Σωματείου στην εμπέδωση και υιοθέτηση “της Αρχής της Προσβασιμότητας” στα δημόσια και δημοτικά κτίρια.

Αυτό που ικανοποίησε ιδιαίτερα την αντιπροσωπεία του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ', είναι η ειλικρινής διάθεση για την περαιτέρω βελτίωση της προσβασιμότητας στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΔΗΕ Περιοχής Βόλου που έγινε από τον “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ”.

Σε γενικές γραμμές η προσβασιμότητα του κτιρίου κρίνεται ικανοποιητική και ουσιαστικά οι απαραίτητες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν αφορούν την οριοθέτηση μιας τουλάχιστον θέσης στάθμευσης ΑμεΑ, ύστερα από σχετική υπόδειξη του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ” και να δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος υγιεινής για ΑμεΑ με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Το Δ.Σ. του “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΥ”, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημόσια τον Π. Παπακωνσταντίνου,διευθυντή της Εταιρείας και τα στελέχη της Επιχείρησης Μόσχου Κατερίνα και τον Αχ. Τσιργούλα, για το πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν και τη διάθεση για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων και εύχεται η πρόσκληση αυτή να αποτελέσει το έναυσμα για ανάλογες κινήσεις.

ιπποκαμπος1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση