Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού
Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

          Επιμνημόσυνη δέηση για τα της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, που έπεσαν της πολιτικής της εθνοκάθαρσης, που έθεσε σε εφαρμογή το κίνημα των Νεοτούρκων υπό τον Κεμάλ Ατατούρκ, τέλεσε την Κυριακή 23/5 ο μητροπολίτης   Ιγνάτιος, εξ’ αφορμής της σχετικής επετείου.

          Η Επιμνημόσυνη Δέηση τελέστηκε στο Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Νέα Ιωνία, την διοργάνωσε η και η Ένωση Ποντίων Μαγνησίας, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών και  στρατιωτικών Αρχών.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ενώσεως Ποντίων   Κων/νος Περκουλίδης.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο επίσκοπος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απανταχού Έλληνες, διεκδικώντας δυναμικά την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, που αφορά στην διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Οι αδελφοί μας, με επικεφαλής τους τους μαρτυρικούς Ποιμένες τους, έγιναν θυσία στα άνομα σχέδια των Νεοτούρκων, όπως συνέβη προ αυτών με τους Αρμενικούς πληθυσμούς της Ανατολίας. Η θυσία τους περιμένει την δικαίωσή της. Διακηρύττουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η ιστορική αλήθεια ελευθερώνει, αποκαθιστά την εμπιστοσύνη, διαμορφώνει υγιούς και ασφαλούς γειτονίας, επουλώνει τις πληγές και δικαιώνει τις ψυχές. Η Εκκλησία μας, χωρίς περιστροφές, εργάζεται και θα το πράττει πάντα για την προάσπιση των εθνικών μας Δικαίων και την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #Ζωοκλοπές στα Κανάλια #Ζωοκλοπές - https://t.co/TrSHJwAUWu -

  • #τροχαίο στην λεωφόρο Αθηνών  #τροχαίο - https://t.co/L6ajBp5Bc5 -

  • Σχέδια βελτίωσης "Εξοικονόμηση Ύδατος" #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/aLpfId4jpN -

"Αλιεύοντας" την είδηση