Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ενημερώνει τους βουλευτές για ζητήματα του Νομού
Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ενημερώνει τους βουλευτές για ζητήματα του Νομού

Επιμελητήριο Μαγνησίας: Ενημερώνει τους βουλευτές για ζητήματα του Νομού

Με το ίδιο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της Α' Βιομηχανικής Περιοχής, συνεχίζει το Επιμελητήριο Μαγνησίας τις συναντήσεις με Φορείς και εκπροσώπους Κομμάτων της περιοχής μας. Το μεσημέρι του Σαββάτου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προέδρου Αριστοτέλη Μπασδάνη και του προέδρου του Μεταποιητικού Τμήματος Μιχάλη Σπανού με τους Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλλή.

Με την ευκαιρία της επαφής με τους κυβερνητικούς , η διοίκηση του Επιμελητηρίου έθεσε υπ' όψιν τους σειρά επιπλέον ζητημάτων που αφορούν την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής μας, όπως η και το αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο ευρύτερα, όπως το ασφαλιστικό, η διακίνηση καυσίμων και άλλα.

Οι κ.κ. Μπασδάνης και Σπανός ανέπτυξαν στους δύο βουλευτές τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση της Α' ΒΙΠΕ, όπως έχουν συζητηθεί σε συναντήσεις με τον Φορέα Διαχείρισης, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την προσέλκυση νέων επενδυτών.

Μάλιστα, συμφωνήθηκε σύντομα να πραγματοποιηθεί στις επιχειρήσεις της περιοχής, ώστε όλοι οι εκπρόσωποι των Κομμάτων στη Μαγνησία να δουν από κοντά τα προβλήματα και τις ανάγκες της Α' Βιομηχανικής Περιοχής.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μπασδάνης, αναφέρθηκε και σε σειρά άλλων ζητημάτων στα οποία επιβάλλεται να βρεθεί λύση. Έθεσε ως κυρίαρχο την και την προβολή του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, ενώ επανέφερε και το θέμα της απώλειας της υπερτοπικής αγοράς «ΙΑΣΩΝ».

Για την κρουαζιέρα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τόνισε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις συνολικά στην περιοχή της Μαγνησίας για να μη χαθεί μία τόσο σημαντική ευκαιρία και να καλυφθεί το κενό που αφήνει πίσω της η ακύρωση αφίξεων κρουαζιεροπλοίων από την Costa Cruises ήδη από τα τέλη του 2016.

«Προσπαθούμε από το 2012 να αναπτύξουμε την κρουαζιέρα στο λιμάνι του και ενώ δημιουργήσαμε σοβαρές βάσεις με σημαντικά αποτελέσματα, το τρέχον γεωπολιτικό σκηνικό και το προσφυγικό ζήτημα ανατρέπουν τους σχεδιασμούς μας. Ζητούμε την παρέμβασή σας ώστε η κυβέρνηση να ασχοληθεί πραγματικά με το ζήτημα της κρουαζιέρας, δημιουργώντας εναλλακτικές διαδρομές στη Μεσόγειο.

Το 2017 φαίνεται ήδη πως χάθηκε, όπως και το 2018 και χρειάζεται πολλή δουλειά για να επιστρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπασδάνης, που αποκάλυψε πως οι συζητήσεις με τον εφοπλιστή κ. Παπαγαπητό προχωρούν και μάλιστα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι πρώτοι σχεδιασμοί για την έναρξη τουρισμού κρουαζιέρας από την εταιρεία του στη Μαγνησία.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση και στην προβολή του Αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου, που συνδυαστικά με το λιμάνι και την προώθηση των επενδύσεων που εδώ και χρόνια καθυστερούν, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην τοπική οικονομία. «Στηρίξτε μας για το αεροδρόμιο» είπε ο κ. Μπασδάνης προς τους κ.κ. Μεϊκόπουλο και Μπαλλή.

Το ασφαλιστικό, οι υψηλές τιμές των καυσίμων που αναγκάζουν τους επαγγελματίες να τα προμηθεύονται από γείτονες χώρες, αλλά και τα δάνεια των τραπεζών, ο ακατάσχετος λογαριασμός, οι δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και η ιατροφαρμακευτική κάλυψη από τον ΟΑΕΕ, το παρεμπόριο, ήταν επίσης ζητήματα που τέθηκαν υπόψην των δύο βουλευτών.

Από την πλευρά τους, οι κ.κ. και άκουσαν με ενδιαφέρον τα όσα τέθηκαν από την πλευρά της διοίκησης του Επιμελητηρίου και συμφώνησαν πως τα προβλήματα της Α' ΒΙΠΕ πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα.

Για την κρουαζιέρα ο κ. ανέφερε πως χρειάζεται οπωσδήποτε στήριξη για να μην χαθούν όσα σημαντικά βήματα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, ενώ ο κ. σημείωσε πως τα έργα του σιδηροδρόμου, η ανάπτυξη του λιμανιού και η δημιουργία μαρίνας για γιοτ στη Νέα Αγχίαλο θα πρέπει να «τρέξουν» καθώς «κουμπώνουν» με την ανάπτυξη του αεροδρομίου που είναι επιθυμητή απ' όλες τις πλευρές.

Μάλιστα, ο ίδιος διαβεβαίωσε, απαντώντας σε σχετικό θέμα που έθιξε ο κ. Μπασδάνης, πως το Εμπορευματικό Κέντρο θα υλοποιηθεί στη Μαγνησία, όπως είναι ο αρχικός σχεδιασμός.

Η συνάντηση έκλεισε με τη δέσμευση πως σύντομα θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη των βουλευτών του Νομού στην περιοχή της Α' ΒΙΠΕ Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση