Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » «Επιλογή Ευθύνης»: Τα έχουν κάνει «μπάχαλο» στη ΔΕΥΑΜΒ
«Επιλογή Ευθύνης»: Τα έχουν κάνει «μπάχαλο» στη ΔΕΥΑΜΒ

«Επιλογή Ευθύνης»: Τα έχουν κάνει «μπάχαλο» στη ΔΕΥΑΜΒ

«Τα έχουν κάνει «μπάχαλο» στη » επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», αναφερόμενη στην αποτυχία της Δημοτικής Αρχής Βόλου να χειριστεί τα τρία κρίσιμα ζητήματα, του αποχετευτικού έργου Αγριάς, του νερού στην Πορταριά και του προβλήματος λειψυδρίας.

Συγκεκριμένα, η της παράταξης έχει ως εξής:

«Στην περίπτωση της , που διαχειρίζεται τον πιο ευαίσθητο ίσως τομέα της δημοτικής δραστηριότητας, καταγράφεται με τον πιο παραστατικό και αποκαλυπτικό τρόπο η παταγώδης αποτυχία του πολιτικού θιάσου που παριστάνει τη του Βόλου. Τα έχουν κάνει κυριολεκτικά «μπάχαλο».

Περιοριζόμαστε σε τρία μόνο θέματα, που απασχόλησαν τις τελευταίες μέρες την πόλη:

  1. Αποχετευτικό έργο Αγριάς: για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όχι μόνο δεν μπόρεσαν, δύο χρόνια τώρα, να προωθήσουν έστω και ένα νέο έργο, αλλά και ότι δεν είναι σε θέση ούτε να ολοκληρώσουν τα έργα που παρέλαβαν με εγκατεστημένους αναδόχους και εργοτάξια σε πλήρη ανάπτυξη. Η περίπτωση του αποχετευτικού τη Αγριάς είναι ένα από αυτά. Ενώ το παρέλαβαν με τρεις εργολαβίες σε πλήρη εξέλιξη και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΠΠΕΡΑΑ, φτάσαμε στο σημείο το έργο να κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί στα χρονικά όρια των παρατάσεων που έχουν δοθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ΔΕΥΑΜΒ. Η ΔΕΥΑΜΒ οφείλει να απαντήσει άμεσα, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, χωρίς ανόητα πείσματα και νταηλίκια, κατά πόσον η εναλλακτική λύση που προτείνουν το Τ και οι   της περιοχής για το αντλιοστάσιο στα Αστέρια, η οποία δεν υπήρχε κατά τη της μελέτης και τη χωροθέτηση του έργου, είναι εφικτή. Σε κάθε περίπτωση, τους καλούμε να διασφαλίσουν την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου διότι, σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη θα τους βαρύνει στο ακέραιο.
  2. Νερό Πορταριάς, Σταγιατών και Άλλης Μεριάς: χειρίστηκαν και συνεχίζουν να χειρίζονται το θέμα με εγκληματική ελαφρότητα, βρίσκοντας μπροστά τους κάθε μέρα ό,τι έσπειραν προεκλογικά για ψηφοθηρικούς λόγους. Τα στοιχεία της Διεύθυνσης Υγείας είναι συντριπτικά και οι όποιες τυχόν ευθύνες θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη. Εμείς τους καλούμε να εγγυηθούν τη δημόσια υγεία, με βάση όσα προβλέπουν οι νόμοι και οι κανονισμοί της ΔΕΥΑΜΒ και το της περιοχής. Τους καλούμε, ταυτόχρονα, να σταματήσουν τις λοιδορίες και το επικίνδυνο παιγνίδι διχασμού της τοπικής κοινωνίας.
  3. Πρόβλημα λειψυδρίας: αφού καταδημαγώγησαν προεκλογικά, έχουν περάσει δύο χρόνια και δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε για να αμβλύνουν το πρόβλημα, το οποίο προφανώς δεν είναι καινούργιο. Η ευθύνη τους είναι πως χαράμισαν 19 ολόκληρους μήνες και μόλις πρόσφατα αποφάσισαν να προχωρήσουν στη δημοπράτηση της μελέτης για την ορθο διαχείριση των υδατικών πόρων του Δήμου Βόλου, παρότι είχαν παραλάβει από την προηγούμενη Διοίκηση πλήρη φάκελο της μελέτης, έτοιμο προς δημοπράτηση. Αν το μόνο μέλημά τους δεν ήταν να απαξιώνουν κάθε τι που προερχόταν από την προηγούμενη , η διαχειριστική μελέτη, που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ, θα είχε ολοκληρωθεί και θα είχαν ήδη δρομολογηθεί τα αναγκαία έργα. Περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν, δεδομένου ότι και τα χρήματα του ΕΣΠΑ δεν είναι απεριόριστα.

Είναι φανερό πως το παραμύθι  με το οποίο κέρδισαν τις εκλογές έχει καταρρεύσει. Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι είναι «πολύ  βαριά η καλογερική» και οι ίδιοι εντελώς  ανέτοιμοι  και χωρίς κανένα σχέδιο. Και στην απελπισία τους επιλέγουν να τσακώνονται με ό,τι περπατάει και να σηκώνουν έναν επικοινωνιακό κουρνιαχτό. Πίσω όμως από τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό, το μόνο που υπάρχει είναι η αυταρέσκεια, η αλαζονεία, η μισαλλοδοξία, η καθεστωτική αντίληψη  και κυρίως η μέθη για εξουσία.»

"Αλιεύοντας" την είδηση