Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιλογή Ευθύνης: «Κοροϊδεύουν δύο χρόνια τους εργαζόμενους»
Επιλογή Ευθύνης: «Κοροϊδεύουν δύο χρόνια τους εργαζόμενους»

Επιλογή Ευθύνης: «Κοροϊδεύουν δύο χρόνια τους εργαζόμενους»

«Η αντίστροφη μέτρηση για τη δημοτική αρχή έχει αρχίσει προ πολλού. Και κανείς δεν μπορεί να ξαναβάλει την οδοντόπαστα στο σωληνάριο», τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά», με αφορμή όσα αποκάλυψε χθες ο κ. Ξηρακιάς στη δίκη για το γάλα των εργαζομένων στον Δήμο και απαντώντας σε χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής. Η παράταξη, απαντώντας ταυτόχρονα και στη χθεσινή ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ, κάνει λόγο για θλιβερό πολιτικό κομπρεμί σε βάρος των εργαζομένων, που κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια.

Αναφερόμενη στη δημοτική αρχή, η «Επιλογή Ευθύνης» επισημαίνει τα εξής: «Εντάξει, πιάστηκαν που πιάστηκαν στα πράσα, αποκαλύφθηκε που αποκαλύφθηκε το θλιβερό παιγνίδι που έπαιξαν δύο ολόκληρα χρόνια σε βάρος των εργαζομένων και η άθλια συναλλαγή τους με τη γνωστή συνδικαλιστική γραφειοκρατία, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν την κοινή, αρρωστημένη εμπάθειά τους κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Δεν μπορούσαν τουλάχιστον να σκεφτούν μια πιο αξιοπρεπή δικαιολογία, αφού δεν είχαν το κουράγιο να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη;

Τι μας είπαν, λοιπόν, με την ένοχη ανακοίνωσή τους, με την οποία γελάει ο κάθε πικραμένος; Πως μπορεί μεν να ανέλαβαν ως δημοτική αρχή την 1η Σεπτεμβρίου 2014, αλλά τα έγγραφα που ήλθαν στον Δήμο στις 4 Νοεμβρίου 2014 τα παρέλαβε και τα πρωτοκόλλησε η προηγούμενη δημοτική αρχή (!), η οποία ήταν και υπεύθυνη να δώσει εντολή στην οικονομική υπηρεσία (!) να καταβάλει την αξία του γάλακτος στους δικαιούχους εργαζομέ. Οι ίδιοι απλώς απολάμβαναν την εξουσία και άφηναν τους προηγούμε, οι οποίοι είχαν παραδώσει στις 31 Αυγούστου, να διοικούν τον Δήμο (!). Η γελοιότητα δεν έχει πια όρια.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Στις 30-12-2013, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποδώσει σε χρήμα την παροχή γάλακτος στους δικαιούχους του Δήμου και του ΔΑΠ-ΔηΠεΘε για το πρώτο εννεάμηνο του 2013, επειδή, για λόγους που δεν έχουν σχέση με την τότε δημοτική αρχή, δεν στάθηκε δυνατό να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε στις 7-2-2014 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για λόγους που μόνο εκείνη γνωρίζει! Στις 26-3-2014, η προηγούμενη δημοτική αρχή προσέφυγε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152. Η Ειδική Επιτροπή απέστειλε στον Δήμο, με ημερομηνία 30-10-2014, την ομόφωνη απόφασή της, με την οποία έκανε δεκτή την , δηλαδή ακύρωσε την απόφαση της Αποκεντρωμένης και επικύρωσε τη νομιμότητα της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τη λειτουργία του πρωτοκόλλου του Δήμου, κάθε εισερχόμενο έγγραφο πρωτοκολλείται και χρεώνεται από την αρμόδια προϊσταμένη τουλάχιστον στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και στους καθ' ύλην αρμόδιους της δημοτικής αρχής (και όχι στις αντιπολιτεύσεις). Το συγκεκριμένο, λοιπόν, έγγραφο, λόγω του περιεχομένου του, είχε χρεωθεί στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Πέγιο, που είχε και την άμεση ευθύνη να μεριμνήσει για την υλοποίηση της απόφασης.

Τους προκαλούμε να δώσουν άμεσα στη αντίγραφο του εγγράφου με τις χρεώσεις. Και τότε θα δούμε αν θα συνεχίσουν να κάνουν τους ανήξερους. Και βεβαίως θα δούμε αν θα βρεθεί κάποιος που θα έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, αφού, δύο χρόνια τώρα, κοροϊδεύουν συνειδητά τους εργαζομένους, αποκρύπτοντας παράνομα την απόφαση. Και την απέκρυψαν, διότι ήξεραν πως, αν τη μαθαίναμε, προφανώς και θα τη δημοσιοποιούσαμε, αφού θα ήταν η πιο ηχηρή απάντηση στους τόνους λάσπης που είχαν εκτοξεύσει εναντίον της προηγούμενης δημοτικής αρχής η ΔΑΣ-ΟΤΑ και η ΛΑΣ. Και φυσικά τόσο εμείς, όσο και πρωτίστως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, θα πιέζαμε για την υλοποίησή της, οπότε δεν θα υπήρχε αντικείμενο για τη δίκη σε βάρος του κ. Ξηρακιά. Μόνο που τελικά «λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο». Διότι ο κ. Ξηρακιάς, αναζητώντας στοιχεία για τη χθεσινή δίκη, ανακάλυψε, τη Δευτέρα, την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η «Επιλογή Ευθύνης», αναφερόμενη στη ΔΑΣ-ΟΤΑ και τη ΛΑΣ, επισημαίνει τα εξής:
«Πέραν της τωρινής δημοτικής αρχής, οι μόνοι που προφανώς γνώριζαν την απόφαση είναι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΔΑΣ-ΟΤΑ και ο «βραχίονάς» της στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη της ΛΑΣ, αφού αυτοί κίνησαν όλη τη διαδικασία σε βάρος της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αναζητούσαν με κάθε τρόπο εκδίκηση.

Διότι δεν συγχώρησαν ποτέ το ότι για πρώτη φορά προσέκρουσαν σε μια δημοτική αρχή που έβαζε το δημόσιο συμφέρον πάνω από τα προνόμια μιας συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας. Τα οποία προνόμια, όπως αποδεικνύεται, η δημοτική αρχή Μπέου-Θεοδώρου αποκατέστησε στο ακέραιο. Έτσι εξηγείται και το θλιβερό πολιτικό κομπρεμί, που επισφραγίστηκε με την από κοινού πρωτοφανή και κατάφωρα παράνομη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, να μην παράσχει ο Δήμος νομική στήριξη στον κ. Ξηρακιά. Τώρα που αποκαλύφθηκε η συμπαιγνία, εμφανίζονται να κρατούν ντροπαλά ίσες, δήθεν, αποστάσεις από την προηγούμενη και την τωρινή δημοτική αρχή, δηλαδή να κρατούν ίσες αποστάσεις από αυτούς που έλαβαν την απόφαση να πληρωθούν οι δικαιούχοι εργαζόμενοι και από εκείνους που, ενώ ήταν υποχρεωμένοι να υλοποιήσουν την απόφαση, όχι μόνο δεν την υλοποίησαν αλλά και την απέκρυψαν επί δύο ολόκληρα χρόνια!».

Και η ανακοίνωση της «Επιλογής Ευθύνης» καταλήγει: «Σύμφωνα με τον Δημοτικό Κώδικα, ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, η μη συμμόρφωση δε στις αποφάσεις της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος. Τα ψέματα λοιπόν τελείωσαν. Για όλους!

Και κάτι τελευταίο: Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για εμάς είναι να παραδέχονται εκείνοι που γράφουν καθημερινά την πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του Βόλου, σε περίοδο δημοκρατίας, ότι δεν είμαστε ίδιοι. Το οδυνηρό για αυτούς είναι πως έχουν μείνει πια πολύ λίγοι που είναι διατεθειμένοι να μοιάσουν το «τέρας». Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει προ πολλού. Και κανείς δεν μπορεί να ξαναβάλει την οδοντόπαστα στο σωληνάριο…».

Η δημοτική αρχή

Με περίσσιο θράσος τα μέλη του θιάσου σκιών, που ως δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον ανύπαρκτο Σκοτινιώτη, αποτέλεσαν την πιο μαύρη και καταστροφική περίοδο για το Βόλο, τόλμησαν να κατηγορήσουν τη σημερινή Δημοτική Αρχή για τα όσα εκείνα διέπραξαν σε βάρος (και) των εργαζομένων του Δήμου. Ασφαλώς κάθε διάλογος μαζί τους είναι αδύνατος και σε κάθε περίπτωση μάταιος και άχρηστος.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε προς τους πολίτες ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, ανταποκρίνεται πλήρως και στην υποχρέωση παροχή γάλακτος και των άλλων παροχών που οι συμβάσεις των εργαζομένων προβλέπουν. Αλήθεια γιατί δεν έκαναν το ίδιο και οι θλιβερές φιγούρες της Δημαρχίας Σκοτινιώτη; Ο «Καλλικράτης», που επικαλούνται, ο ίδιος ίσχυε, τότε, ακριβώς όπως και τώρα.

Η αλήθεια βεβαίως είναι πρόδηλη και αντιληπτή στον καθένα. Προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν και να χρησιμοποιήσουν κατά το δοκούν τους εργαζόμενους, για να διαιωνίζουν την εξουσία τους και να απολαμβάνουν τα οφέλη που εξ αυτής προέκυπταν για τους ίδιους.

Τέλος για την περίφημη απόφαση της επιτροπής, την οποία τεχνηέντως απέκρυπταν αν και τη γνώριζαν εδώ και δύο χρόνια, αφού ξεκαθαρίσουμε ότι δεν τη γνωρίζαμε, αλλά και ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση δεσμευτική για μας, αφού δεν αποτελεί απόφαση Δικαστηρίου, εν τούτοις θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα, για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πάρουν ό,τι από το Νόμο τους ανήκει.. Εμείς είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις και όχι να κοροϊδεύουμε την κοινωνία για να ζούμε σε βάρος της. Το επαναλαμβάνουμε για να το συνειδητοποιήσουν: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Οι θύτες των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δήμο Βόλου καλούν τα τα τους να απολογηθούν – το θράσος τους είναι βαθιά απύθμενο»

Με αφορμή τις εξελίξεις στη δίκη για την για την μη χορήγηση του οφειλόμενου γάλακτος κατά τις περιόδους 2011(Β εξάμηνο), 2012, 2013, στους εργαζόμενους του Δήμου Βόλου, που έγινε με παρέμβαση των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ (ΔΑΣ – ΟΤΑ), του Συνδικάτου ΟΤΑ και ύστερα από την αγωγή της επιθεώρησης εργασίας, αποτελεί απύθμενο θράσος και προβοκατόρικη ενέργεια, η τοποθέτηση της κας. Οικονόμου, στελέχους της προηγούμενης δημοτικής αρχής Σκοτεινιώτη και του ΠΑΣΟΚ, αντιδημάρχου οικονομικών και καθαριότητας του Δ.Β., ότι δήθεν η ΔΑΣ ΟΤΑ, απέκρυψε την απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, που δικαίωνε τους εργαζόμενους, από το 2014, και ως εκ τούτο ήταν άστοχη ή «εκδικητική» η συνέχιση της δικαστικής ς εναντίον του κ. Ξηρακιά.

Το ψέμα «έχει κοντά ποδάρια». Αντί να απολογηθούν, γιατί ως δημοτική αρχή δε χορηγούσαν, βάση της συλλογικής σύμβασης εργασίας το γάλα και τα είδη ατομικής προστασίας (δεν τα είχαν προβλέψει καν στον προϋπολογισμό), γιατί δεν κατέβαλαν στους εργαζόμενους του Δ.Β. τα χρήματα που δικαιούνταν από τα μη χορήγηση γάλακτος, εγκαλούν τους εργαζόμενους, τα τα της αντιλαϊκής πολιτικής τους και την παράταξη που πρωτοπόρα υπερασπίστηκε το δικαιώματα των εργαζομένων, την ΔΑΣ – ΟΤΑ, σε αντίθεση με την συμβιβασμένη πλειοψηφία του σωματείου, με το ανυπόστατο και αστήριχτο επιχείρημα ότι γνώριζαν την απόφαση για τη δικαίωση των εργαζομένων από το 2014 και ότι δήθεν το απέκρυψαν.

Αν είναι δυνατόν; Αντίθετα, αυτοί που γνώριζαν την απόφαση, εκτός από τη σημερινή δημοτική αρχή, ήταν και τα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αφού ο νομικός σύμβουλος υπεράσπισης του κ. Ξηρακιά, πρώην αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών, έχοντας πρόσβαση στη δικογραφία, γνώριζε την απόφαση της επιτροπής 152 του 2014, που σημαίνει ότι αυτοί που το απέκρυψαν ήταν τα στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής μαζί με τη σημερινή αρχή του Μπέου – Θεοδώρου.

Γιατί άραγε δεν αποκάλυψαν την απόφαση έγκαιρα;

Γιατί, όπως και η σημερινή δημοτική αρχή υπηρετούν την ίδια πολιτική. Θέλουν τους εργαζόμενους του δήμου να δουλεύουν για ένα «κομμάτι ψωμί» σε συνθήκες γαλέρας, τα λαϊκά στρώματα να «αγοράζουν το εμπόρευμα» των δημοτικών υπηρεσιών και τους ιδιώτες, τους εργολάβους και τα μονοπώλια να αλωνίζουν το δήμο και να βγάζουν κέρδη! Σ' αυτή την πολιτική ταυτίζονται η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή, υπηρετώντας την πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη τοπική διοίκηση, που είναι συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση