Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιλογή Ευθύνης: «Κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Βόλου στις χρηματοδοτήσεις που ανακοίνωσε η Γ.Γ.Α.»
Επιλογή Ευθύνης: «Κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Βόλου στις χρηματοδοτήσεις που ανακοίνωσε η Γ.Γ.Α.»

Επιλογή Ευθύνης: «Κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Βόλου στις χρηματοδοτήσεις που ανακοίνωσε η Γ.Γ.Α.»

«Κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Βόλου στις χρηματοδοτήσεις που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού», επισημαίνουν σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», Ν. Οικονόμου, Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόικος, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις από τη δημοτική αρχή για το θέμα και τονίζοντας πως είναι αδιανόητο ο Δήμος Βόλου να μείνει έξω από το πρόγραμμα αθλητικών έργων του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως έμεινε έξω, πρόσφατα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη σχολική στέγη.

Αναλυτικά, η ερώτηση έχει ως εξής: «Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Γ.Γ.Α., κατατέθηκαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γ.Γ.Α. και εγκρίθηκαν από το συναρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης τα πρώτα αθλητικά έργα (με ώριμες μελέτες, τεχνικά δελτία και τεύχη δημοπράτησης), τα οποία εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. για το 2017. Αυτά αφορούν σε 37 αθλητικά έργα που υπάγονται γεωγραφικά σε 11 Περιφέρειες από 20 Νομούς της χώρας και 26 Δήμους, συνολικού προϋπολογισμού 4.197.281 εκατ. ευρώ, ενώ από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γ.Γ.Α. συνεχίζεται η επεξεργασία των ώριμων μελετών για την επόμενη υποβολή έργων.

Ιδιαίτερο βάρος δίδεται σε εγκαταστάσεις που χρήζουν συντήρησης, εκσυγχρονισμού και ενεργειακής αναβάθμισης και που καλύπτουν άμεσες ανάγκες της μαζικής άθλησης και του αγωνιστικού αθλητισμού.

Όπως προκύπτει από τη «Διαύγεια» (ο ΑΔΑ της σχετικής ΚΥΑ είναι: 78Μ9465ΧΙ8-ΚΡΠ), δεν υπάρχει δυστυχώς κανένα αθλητικό έργο του Δήμου Βόλου στον κατάλογο των χρηματοδοτούμενων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. έργων, παρά την επείγουσα και πιεστική ανάγκη για αθλητικά έργα στην πόλη μας, τόσο για τη μαζική άθληση, όσο και για τον αγωνιστικό αθλητισμό. Πολλώ μάλλον που ο Βόλος διαθέτει σημαντικές αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες χρειάζονται ριζική συντήρηση, ανακαίνιση, προμήθεια αθλητικών οργάνων, αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο ασκών καθήκοντα δημάρχου:

-η δημοτική αρχή έχει μεριμνήσει, ώστε ο Δήμος Βόλου να καταθέσει εγκαίρως προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τη Γ.Γ.Α. ώριμες μελέτες για αναγκαία αθλητικά έργα στην πόλη μας, με τα αντίστοιχα τεχνικά δελτία και τα τεύχη δημοπράτησης;

-Σε περίπτωση θετικής απάντησης, ποιων αθλητικών έργων τη χρηματοδότηση ζήτησε, πότε κατέθεσε τη σχετική πρόταση με τους αντίστοιχους φακέλους των έργων και με ποιον τρόπο διεκδίκησε την ένταξη των έργων αυτών στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α;

-Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης, γιατί η δημοτική αρχή δεν αξιοποίησε μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης αθλητικών έργων για τα οποία τόση ανάγκη έχει η πόλη μας και ιδιαίτερα η νεολαία;

Περιμένουμε μια σαφή απάντηση, γιατί θα ήταν αδιανόητο ο Βόλος να μείνει έξω και από το πρόγραμμα αθλητικών έργων, όπως έμεινε έξω, με ευθύνη της δημοτικής αρχής, από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη σχολική στέγη, αφού η πρόταση που είχε καταθέσει η δημοτική αρχή δεν κρίθηκε συμβατή προς την πρόσκληση του προγράμματος».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση