Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιλογή Ευθύνης:  «Δεν έχει όρια η φαυλότητα της δημοτικής αρχής»   
Επιλογή Ευθύνης:  «Δεν έχει όρια η φαυλότητα της δημοτικής αρχής»   

Επιλογή Ευθύνης:  «Δεν έχει όρια η φαυλότητα της δημοτικής αρχής»   

«Καταδρομική»   η μεθόδευση για τον Βιολογικό

 Σε σχέση με τη σημερινή έκτακτη κατεπείγουσα του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, η παράταξη «Επιλογή Ευθύνης-Πάμε Μπροστά» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Δεν έχει όρια η φαυλότητα της δημοτικής αρχής! Ενώ η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη από την διακηρυγμένη απόφασή της να παραχωρήσει σε ιδιώτη τη λειτουργία του Βιολογικού.  ενώ έχουν ματαιωθεί ήδη δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, μία με πρόσχημα ένα πανό των πολιτών, που είχαν έρθει να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση, και μία  λόγω τεχνητής έλλειψης απαρτίας, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. ενώ, μετά και τα σοκαριστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή της Διοικούσας Επιτροπής του Τ., αποδεικνύεται ότι η λειτουργία του Βιολογικού είναι εξόχως προβληματική από τον Ιούλιο , με την τοξική αμμωνία, πέραν των άλλων επιβαρυντικών παραγόντων, να κάνει πάρτι στον Παγασητικό και να υπάρχει ο κίνδυνος, όπως επισημάνθηκε, αν συνεχιστεί η κατάσταση, με την άνοδο της θερμοκρασίας, να ξαναδούμε στη θάλασσά μας εικόνες από το εφιαλτικό παρελθόν που πιστεύαμε ότι είχε περάσει ανεπιστρεπτί.  ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες ο κ. Κουτσιφέλης, ο είναι σύγχρονος, με όλες τις τελευταίου τύπου εγκαταστάσεις και με δυνατότητα εξυπηρέτησης 170.000 κατοίκων.  ενώ η δημοτική αρχή κρύβει, επί τόσους μήνες, τα των μετρήσεων και δεν έχει βγει να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για την αιτία του προβλήματος. Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, έρχονται σήμερα, μετά από αδράνεια οκτώ (8) ολόκληρων μηνών (!), με μια «καταδρομική» , και συγκαλούν έκτακτη – κατεπείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., μόλις τρεις ώρες μετά την αποστολή της πρόσκλησης (!) -αλήθεια, προς τι το κατεπείγον του θέματος;- και αποφασίζουν με «σβηστά φώτα» τυπικά την ανάθεση σε ιδιώτη μελέτης σκοπιμότητας για τη μορφή της λειτουργίας και της συντήρησης των Λ.(Βιολογικού), λες και λείπει από τη ΔΕΥΑΜΒ το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό να συντάξει μια τέτοια μελέτη.

Στην πραγματικότητα, όμως, δεν αναθέτουν μελέτη, για να αναζητήσουν την καλύτερη οικονομοτεχνικά λύση για τη λειτουργία του Βιολογικού, αλλά μελέτη για να «νομιμοποιήσουν» την προειλημμένη απόφασή τους για ανάθεση σε ιδιώτη συνολικά της λειτουργίας και της συντήρησης του Βιολογικού. Γι' αυτό και, ενώ επικαλούνται στην εισήγηση ότι ο μελετητής θα συντάξει τεύχη δημοπράτησης, αφού προηγουμένως προκριθεί κάποιο από τα εναλλακτικά -υποτίθεται- σενάρια (τα οποία παραμένουν μυστικό, καθόσον δεν καταγράφονται στην του Δ.Σ.), στη συνέχεια αποκαλύπτεται ότι η απόφασή τους είναι προειλημμένη. Γι' αυτό και στις υποχρεώσεις του μελετητή περιλαμβάνεται ρητά η σύνταξη των «τευχών δημοπράτησης για το έργο (Λειτουργία και Συντήρηση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και των Αντλιοστασίων Λυμάτων)». Με άλλα λόγια, περιλαμβάνεται ρητά η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για την ανάθεση σε ιδιώτη συνολικά της λειτουργίας και της συντήρησης του Βιολογικού.

Η ένοχη και πανικόβλητη μεθόδευση της δημοτικής αρχής αποτελεί προσβολή στο δημοκρατικό αίσθημα της πόλης και στους αγώνες δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας και των προηγούμενων δημοτικών αρχών για τη θωράκιση του Παγασητικού. Ως παράταξη, μαζί και με άλλες παρατάξεις και δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και τη συντριπτική πλειονότητα των συμπολιτών μας, θα κάνουμε  ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να αποτρέψουμε μια τέτοια ολέθρια για την πόλη εξέλιξη.»

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση