Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επίδειξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με απινιδωτή
Επίδειξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με απινιδωτή

Επίδειξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με απινιδωτή

 

Μθήμτα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και επίδειξη με απινιδωτή,  με αφορμή την παρουσίασε η  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων στον κόσμο που κινείται στην οδό Ερμού μπροστά από τον Άγιο ικόλαο.

Εθελοντές της Λέσχης έκαναν μαθήματα ΚΑΡΠΑ και πρακτική του αυτόματου απινιδωτή, ενώ  απαντούσαν σε απορίες που είχαν οι περαστικοί, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν ένα καρδιακό επεισόδιο, με στόχο να σωθεί ένας συνάνθρωπος .

Ο εθελοντής της Λέσχης Βασίλης Ηλιόπουλος τόνισε ότι η εθελοντική ομάδα έστησε ένα περίπτερο στον πεζόδρομο της Ερμού, μπροστά από τον Άγιο ικόλαο και με κούκλες – εξωτερικούς απινιδωτές, ώστε οι περαστικοί   να δουν, να μάθουν για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουν να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή.

«Ζητούμενο είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, από τα παιδιά μέχρι τους μεγαλύτερους, να μάθουμε πως μπορούμε να αντιδράσουμε σε μια τέτοια κατάσταση και να μπορέσουμε να δώσουμε τη που χρειάζεται, χωρίς να φοβηθούμε ότι θα κάνουμε κάτι κακό, δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή το άτομο είναι νεκρό και το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι καλό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης  είπε ότι στην πόλη του υπάρχουν ελάχιστοι απινιδωτές και εξέφρασε την ελπίδα να αυξηθούν. Συνολικά υπάρχουν 7-8 απινιδωτές, αλλά δεν θεωρούνται όλοι εξωτερικοί, καθώς προσβάσιμος όλο το 24ωρο είναι μόνο ένας στο γκισέ του υ του πάρκινγκ στο λιμάνι του . Επίσης υπάρχουν  και άλλοι ημιπροσβάσιμοι, όπως της ΛΕΔ Δημητριάδος – Κουμουνδούρου, που μπορούν να προσφέρουν κάποια .

Οι εξωτερικοί απινιδωτές απευθύνονται στον κόσμο που δεν γνωρίζει, φέρουν μόνο δύο κουμπιά, έχούν φωνητικές εντολές στα Ελληνικά και εξηγούν τι πρέπει να γίνει. Η διαδικασία αφορά σε δύο αυτοκόλλητα pads που υπάρχουν στη συσκευασία, το ένα πάει στην κλείδα και το άλλο κάτω από τα πλευρά, εάν κάποιος δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ο απινιδωτής θα πει ότι δεν χρειάζεται απινίδωση, οπότε δεν μπορεί να γίνει λάθος.

Μετά την απινίδωση που θα κάνει θα δώσει οδηγίες και εφόσον ο άνθρωπος δεν επανέλθει θα δώσει οδηγίες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση