Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επίδειξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με απινιδωτή
Επίδειξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με απινιδωτή

Επίδειξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων με απινιδωτή

 

Μαθήματα Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και επίδειξη με απινιδωτή,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς παρουσίασε η  Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων στον κόσμο που κινείται στην οδό μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο.

Εθελοντές της Λέσχης έκαναν μαθήματα ΚΑΡΠΑ και του αυτόματου απινιδωτή, ενώ  απαντούσαν σε απορίες που είχαν οι περαστικοί, σχετικά με το πώς θα αντιμετωπίσουν ένα καρδιακό , με στόχο να σωθεί ένας συνάνθρωπος .

Ο εθελοντής της Λέσχης Βασίλης τόνισε ότι η εθελοντική ομάδα έστησε ένα στον πεζόδρομο της , μπροστά από τον Άγιο Νικόλαο και με κούκλες – εξωτερικούς απινιδωτές, ώστε οι περαστικοί   να δουν, να μάθουν για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, ώστε αν χρειαστεί να μπορέσουν να σώσουν μια .

«Ζητούμενο είναι ότι κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι, από τα παιδιά μέχρι τους μεγαλύτερους, να μάθουμε πως μπορούμε να αντιδράσουμε σε μια τέτοια κατάσταση και να μπορέσουμε να δώσουμε τη που χρειάζεται, χωρίς να φοβηθούμε ότι θα κάνουμε κάτι κακό, δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή το άτομο είναι νεκρό και το μόνο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι καλό», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης  είπε ότι στην πόλη του Βόλου υπάρχουν ελάχιστοι απινιδωτές και εξέφρασε την ελπίδα να αυξηθούν. Συνολικά υπάρχουν 7-8 απινιδωτές, αλλά δεν θεωρούνται όλοι εξωτερικοί, καθώς προσβάσιμος όλο το 24ωρο είναι μόνο ένας στο γκισέ του ταμείου του στο λιμάνι του Βόλου. Επίσης υπάρχουν  και άλλοι ημιπροσβάσιμοι, όπως της ΛΕΔ – Κουμουνδούρου, που μπορούν να προσφέρουν κάποια .

Οι εξωτερικοί απινιδωτές απευθύνονται στον κόσμο που δεν γνωρίζει, φέρουν μόνο δύο κουμπιά, έχούν φωνητικές εντολές στα Ελληνικά και εξηγούν τι πρέπει να γίνει. Η διαδικασία αφορά σε δύο αυτοκόλλητα pads που υπάρχουν στη συσκευασία, το ένα πάει στην κλείδα και το άλλο κάτω από τα πλευρά, εάν κάποιος δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ο απινιδωτής θα πει ότι δεν χρειάζεται απινίδωση, οπότε δεν μπορεί να γίνει λάθος.

Μετά την απινίδωση που θα κάνει θα δώσει οδηγίες και εφόσον ο άνθρωπος δεν επανέλθει θα δώσει οδηγίες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση