Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επιχορήγηση του Ορφανοτροφείου Βόλου ζητά ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης
Επιχορήγηση του Ορφανοτροφείου Βόλου ζητά ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Επιχορήγηση του Ορφανοτροφείου Βόλου ζητά ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Αθανάσιος Λιούπης

Κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας

Την οικονομική στήριξη του Ορφανοτροφείου , ζητά με ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο Ν. Μαγνησίας  .

Ο στην ερώτησή του, μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως η οικονομική κατάσταση του Ορφανοτροφείου έχει επιδεινωθεί τόσο από την πρόσφατη υγειονομική απειλή με τον 19, όσο και από το γεγονός, ότι δεν έχει λάβει -από την 11η Ιουλίου του 2012 μέχρι σήμερα- καθόλου .

Αναλυτικά η ερώτηση του Ν. Μαγνησίας είναι η εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το Δ12/Γ.Π.οικ12162/361/12-03-2020 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τη χρηματοδότηση των Περιφερειών για την επιχορήγηση προνοιακών ιδρυμάτων (Ν.Π.Ι.Δ.) -μεταξύ των οποίων και το Ορφανοτροφείο του -, υποβλήθηκαν τα αντίστοιχα οικονομικά και λοιπά απαραίτητα στοιχεία, για την κατανομή σχετικής πίστωσης από το Υπουργείο σας.

Επίσης, με την από 12η Μαΐου 2020 του Προέδρου του Ιδρύματος “” επισημαίνεται, ότι το Ίδρυμα βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις του. Η οικονομική δυσχέρεια του Ιδρύματος επιδεινώθηκε, τόσο από την πρόσφατη υγειονομική απειλή με τον 19, όσο και από το γεγονός, ότι δεν έχει λάβει -από την 11η Ιουλίου του 2012 μέχρι σήμερα- καθόλου .

Δεδομένων των συνθηκών, έχει ανατραπεί πλήρως η μέχρι πρότινος ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος και η συστηματική αποπληρωμή των ρυθμισμένων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών.

Το συνιστά σημαντική προνοιακή δομή, που λειτουργεί αδιάλειπτα περισσότερο από 100 χρόνια στην περιοχή μας και αυτή την περίοδο φιλοξενεί δεκαπέντε παιδιά, τρία εκ των οποίων είναι ΑμεΑ.

Με βάση τα ανωτέρω, οι οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία επηρέασαν την ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος, καθιστώντας απολύτως αναγκαία τη χρηματοδότηση από πόρους του Υπουργείου σας.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

  1. Υπάρχει δυνατότητα επίσπευσης της χρηματοδότησης του Ορφανοτροφείου Βόλου από το και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες οικονομικές ανάγκες του Ιδρύματος;

  2. Προτίθεστε να διερευνήσετε το ενδεχόμενο να υπάρξει στήριξη των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων μέσω της αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων ή και άλλων κονδυλίων;

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καλλιεργούσε βρώμη στην #Κάρλα #Κάρλα - https://t.co/oxxQypGJHe -

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

"Αλιεύοντας" την είδηση