Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επιχειρεί την προμήθεια οχημάτων μέσω Leasing ο Δήμος Βόλου
Επιχειρεί την προμήθεια οχημάτων μέσω Leasing ο Δήμος Βόλου

Επιχειρεί την προμήθεια οχημάτων μέσω Leasing ο Δήμος Βόλου

Στο θ προσφύγει ο Δήμος με στόχο την ναθεώρηση της απόφασης του VI Τμήματός του , σύμφωνα με την οποία υπάρχει κώλυμα στην ανάμεσα στον Δήμο και εταιρεία για την προμήθεια οχημάτων. Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας «Βιομηχανία Κατασκευών Α. Καούσης Α.Ε.». Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια οχημάτων μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έργου, μέσω χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) για τις ανάγκες του Δήμου Βόλου. Η συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη της προμήθειας ανέρχεται σε 4.014. 120 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.
Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή όρισε δικηγόρο του Δήμου προκειμένου να τον εκπροσωπήσει στην αίτηση αναίρεσης της παραπάνω απόφασης. Το θέμα θα συζητηθεί στο Μείζονος Επταμελούς Σύνθεσης στις 28 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς είπε ότι «ψηφίζουμε θετικά για την προσφυγή χωρίς να εισερχόμαστε στην ουσία της υπόθεσης. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα».

Επίσης, στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμόρφωση του Δήμου Βόλου με την απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία έκανε δεκτή προσφυγή ιδιωτικής εταιρείας σε σχέση με τον διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού.

Η εταιρεία προσέφυγε στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών γιατί απορρίφθηκε η προσφορά της από την Επιτροπή Διαγωνισμού και μετά την απόφαση της ΑΕΠΠ γίνεται δεκτή η συμμετοχή της εταιρείας στη διαγωνιστική διαδικασία.

Eν τω μεταξύ, σε ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών ατομικής προστασίας του προσωπικού του δήμου σε διευθύνσεις του δήμου, με προϋπολογισμό 185.285,76 ευρώ θα προχωρήσει ο δήμος Βόλου. Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ψηφίστηκαν ομόφωνα οι όροι του διαγωνισμού.

Τα είδη ατομικής προστασίας θα λάβουν εργαζόμενοι στις διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών, Καθαριότητας, Πρασίνου, Κοιμητηρίων, Βιώσιμης Κινητικότητας και Διοικητικών Υπηρεσιών.

Τέλος η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη μελέτη για την προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινου πατώματος και σοφατοπιών στο Σχολείο της ς, ώστε να καταστεί εφικτή η λειτουργία των αναφερόμενων στη μελέτη Δημοτικών Κτιρίων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 13.321 ευρώ συμπεριλαμομένου και του ΦΠΑ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση