Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επετειακές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου
Επετειακές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου

Επετειακές εκδηλώσεις για το ολοκαύτωμα της Αγχιάλου

Την Κυρική 29 Ιουλίου 2018, πραμονή του Ολοκαυτώματος της Αγχιάλου, στον προαύλιο χώρο του Δράγνειου Δημαρχείου Μεγάρου Νέας Αγχιάλου, ο Σύλλογος Γυναικών και ο πραγματοποίησαν  επετειακή μνήμης και τιμής.

Πλήθος συμπολιτών προσήλθε να παρακολουθήσει, να ακούσει, να θυμηθεί  και να μάθει  για όλους αυτούς που πάλεψαν να κρατήσουν τα πάτρια εδάφη, που πάλεψαν να χτίσουν μία νέα ζωή που μπόρεσαν να επιβιώσουν, να ριζώσουν, να μεγαλουργήσουν.

Οι πρόεδροι και τα Δ.Σ. των Συλλόγων ευχαριστούν θερμά την Άννα Ζαράρη για το τόσο παραστατικό και περιεκτικό κείμενό της αναφορικά με την Αγχίαλο του τότε ,τον   Κώστα Παρδάλη, που  εμπιστεύτηκε ποιήματά του από την συλλογή “Αγχιαλίτικα” ,όπως επίσης τον Αργύρη Χατζηνάκη.

Η μαγνητοσκοπημένη παράσταση της θεατρικής ομάδας “Η μέσα από τις φλόγες” σε σκηνοθεσία Δημήτρη Δακτυλά και επεξ κειμένων της Αγγελικής Νικολάου-Τσάμη, απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Η μαέστρος της παιδικής χορωδίας του Φιλοπρόοδου Χαρά Σταυράκη και η μικρή αοιδός, Πλατανιά έκλεψαν τις εντυπώσεις, με τραγούδια του νόστου και της προσφυγιάς .

Παράλληλα, ανήμερα της επετείου του Ολοκαυτώματος, την Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων μνήμης, πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου των Πεσόντων και στεφάνων από τις αρχές του τόπου και συλλόγων της περιοχής.

Για τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο κατέθεσε λουλούδια ένα παλαιό και ιδιαίτερα δραστήριο μέλος, η Καλλιόπη Κακάνη.

Για τον Σύλλογο Γυναικών κατέθεσε ένα εξίσου δραστήριο μέλος, η Ελένη Γκίνη.

Η τελείωσε με την απόδοση του Εθνικού Ύμνου από την ανδρική χορωδία της Δημοτικής Ενότητας Ν. Αγχιάλου.

Λαός χωρίς ιστορική μνήμη, είναι λαός καταδικασμένος να χαθεί στην ιστορία.

Λαός χωρίς ιστορική μνήμη, δεν μπορεί να έχει ,δεν μπορεί να ευελπιστεί σε ένα αξιοπρεπές μέλλον… “Η ιστορία διδάσκει τα πάντα, ακόμα και το μέλλον. ”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση