Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επερώτηση «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» για ρυπογόνες βιομηχανικές μονάδες στην Α΄ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ Βόλου
Επερώτηση «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» για ρυπογόνες βιομηχανικές  μονάδες στην Α΄ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ Βόλου

Επερώτηση «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» για ρυπογόνες βιομηχανικές μονάδες στην Α΄ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ Βόλου

Επερώτηση κατέθεσαν οι σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης «ΔΥΝΑΜΗΣ ΒΟΛΟΥ» Μιχ. Μιτζικός και Αρ. Δουλόπουλος για ρυπογόνες βιομηχανικές μονάδες στην Α΄ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ Βόλου.

Στην επερώτηση αναφέρεται: «Στην τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκαν αλλαγές στο Ρυμοτομικό Σχέδιο που αφορά στην Α΄ΒΙΠΕ, ΒΙΟΠΑ Βόλου.

Η παράταξή μας, με γνώμονα την προσέλκυση επενδύσεων και διευκόλυνση των υφισταμένων επιχειρήσεων υπερψήφισε την εισήγηση, με την επι, όμως, ότι θα έπρεπε να εισαχθεί ειδική ρήτρα για μη αδειοδότηση ρυπογόνων βιομηχανικών Μονάδων, με μοναδικό στόχο την προστασία και την των πολιτών, δεδομένου, μεταξύ άλλων, 1) την πολύ κοντινή απόσταση με τον κύριο πολεοδομικό ιστό της πόλης 2) την ήδη επιβαρυμένη με επικίνδυνους ρύπους της πόλης μας αλλά και τη γειτνίαση με την Τοπική Κοινότητα του Διμηνίου, η οποία έλαβε αρνητική απόφαση για την εγκατάσταση Μονάδας καύσης βιομάζας και χρησιμοποιούμενων ελαίων στην Α΄ΒΙΠΕ.

Κατά την συζήτηση του θέματος έγινε αναφορά στην θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την συγκεκριμένη εγκατάσταση μονάδα καύσης « βιομάζας » και χρησιμοποιημένων ελαίων (τα τελευταία εμπίπτουν εν πολλοίς στη περί επικίνδυνων αποβλήτων) παρόλο το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράστηκε με μεγάλη επιφύλαξη και αρνητικά για την εν λόγω Μονάδα καύσης και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Α΄ και μάλιστα δίπλα στον ιστό της πόλης.

Πέραν της πολιτικής και θεσμικής διάστασης του ζητήματος, δηλαδή περιφερειακοί σύμβουλοι εκ Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσης να ψηφίζουν θετικά για εγκατάσταση μίας ρυπογόνας Μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας δίπλα στην πόλη του Βόλου, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου σύσσωμο δεν είναι θετικό, τίθενται ζητήματα δημόσιας ς και προστασίας του τος (εκπομπές, μεταξύ άλλων, του επικίνδυνου ΝΟx).

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :

– Ποιά είναι η θέση της για την εγκατάσταση Μονάδας καύσης « βιομάζας » και χρησιμοποιημένων ελαίων (και μάλιστα από χωρίς όριο εισαγωγές εκτός ) στην Α΄ ;

Θα επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για μία ξεκάθαρη απόφαση επί του σημαντικού αυτού ζητήματος ;

– Ποιές οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ώστε να διασφαλιστεί ότι στην Α΄ΒΙΠΕ Βόλου δεν θα εγκαθίστανται ρυπογόνες βιομηχανικές μονάδες που επιβαρύνουν την υγεία των πολιτών και το στην πόλη μας ;»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση