Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επερώτηση από τη “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” για απευθείας αναθέσεις
Επερώτηση από τη “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” για απευθείας αναθέσεις

Επερώτηση από τη “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ” για απευθείας αναθέσεις

Επερώτηση σχετικά με το θέμα των απευθείας αναθέσεων, μετά από έγγραφη αναφορά του Σωματείου Χειριστών Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων στο Συμβούλιο, κατέθεσε η παράταξη “ΔΥΝΑΜΗ ΒΟΛΟΥ”,με επικεφαλής τον Μιχ. Μιτζικό, προς τον πρόεδρο του Σώματος.

Στην επερώτηση -μεταξύ άλλων-αναφέρεται:”Με έγγραφη αναφορά (Hμερ. 26.10.2016/Αριθ. Πρωτ. 93278), το Σωματείου Χειριστών Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Εκτελέσεως Τεχνικών Έργων θέτει υπ΄όψιν του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρα της οικίας με αμίαντο στην Νέα-Ιωνία, ειδικά τα παρακάτω :

« Ο με ανοιχτή που διενεργήθηκε έχει προχωρήσει στην εκμίσθωση μηχανημάτων έργου με σκοπό να χρησιμοποιούνται για έργα και παρεμβάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας και των Υπηρεσιών Πρασίνου και Καθαριότητας, όποτε προκύπτουν ανάγκες. Ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι γίνονται αναθέσεις τέτοιων τεχνικών έργων όχι στους μειοδότες της δημοπρασίας που προαναφέρθηκε, αλλά σε άλλους ιδιοκτήτες μηχανημάτων όπως κατ΄επανάληψη έχει καταγγελθεί από μέλη μας στο Δ.Σ. του Σωματείου. Το γεγονός αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, πέραν των άλλων συνιστά και επιπρόσθετη σημαντική δαπάνη για το Δήμο και βέβαια οικονομική ζημία για τους του κλάδου μας ».

Ερωτάται η Δημοτική Αρχή :

-Ευσταθούν οι του Σωματείου για σειρά απευθείας αναθέσεων παρακάμπτοντας το της μειοδοτικής δημοπρασίας που διενεργήθηκε με « επιπρόσθετη σημαντική δαπάνη για το Δήμο » ; (βλ. σελ. 2, εγγρ.).

-Αν ναι, για ποιους λόγους η Δημοτική Αρχή προέβη σε αυτές τις και εν τέλει ποιο είναι το οικονομικό συμφέρον του Δήμου μας στις περιπτώσεις αυτές ;

-Ζητούμε να κατατεθεί στα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αναλυτικός πίνακας όλων των απευθείας αναθέσεων της Δημοτικής Αρχής για τα έτη 2015 και 2016 (έως 12/11/16).

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση