Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου από Μικροθήβες μέχρι Αλυκές
Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου από Μικροθήβες μέχρι Αλυκές

Επέκταση δικτύου φυσικού αερίου από Μικροθήβες μέχρι Αλυκές

Το έργο επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου, για την περιοχή από τις Μικροθήβες και τη έα Αγχίαλο μέχρι τις Αλυκές και τα Αϊβαλιώτικα   ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου 2019 και θα ολοκληρωθεί σταδιακά.

 Πρόκειται για ένα πολύχρονο και πιεστικό αίτημα των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Ο Αχ. Μπέος δήλωσε: “Είναι μια σημαντική ημέρα σήμερα για την ευρύτερη περιοχή εκτός Βόλου, της περιφέρειας, των ενοτήτων γιατί κατά την διάρκεια της θητείας μας και ύστερα από πολλές πολιτών καταφέραμε και βρεθήκαμε και συνεργαστήκαμε με την κ. Καλογήρου και τον φίλο τον κ. Λεων. Μπακούρα, από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, της εταιρείας που διαχειρίζεται στην ευρύτερη περιοχή γτο αέριο και το πιο σημαντικό είναι ότι ξεκινάνε οι εργασίες σε έα Αγχίαλο, Μικροθήβες, Αϊβαλιώτικα και Αλυκές με το 2019.

Περιοχές που ζητούσαν επίμονα, και καλά έκαναν, να συνδεθούν με το φυσικό αέριο αλλά τόσο καιρό τους αγνοούσαν. Γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω την ΕΔΑ ΘΕΣΣ που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας και θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που τόσο γρήγορα ανταποκρίθηκαν για να δώσουν φυσικό αέριο και ουσιαστικά πιο φθηνή θέρμανση στην περιοχή για τις ανάγκες των πολιτών. Θεωρώ ότι αυτή η παρέμβαση θα δώσει πολλές λύσεις και μια ανάσα στον κόσμο στις δύσκολες οικονομικά εποχές που ζούμε.

Να σημειώσουμε ότι το έργο θα ξεκινήσει το 2019 και συγκεκριμένα την 1η Φεβρουαρίου και μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχουν αέριο όσοι έχουν κάνει αιτήσεις οι οποίες είναι δωρεάν.”

Από την πλευρά της η διευθύντρια Ανάπτυξης Νέων Συνδέσεων ΕΔΑ Θεσσαλίας-ς Ευθυμία Καλογήρου,  τόνισε ότι η πρώτη επέκταση του δικτύου αφορά έναν βασικό σχεδιασμό πάνω στον οποίο βρίσκονται τα δημοτικά κτίρια, δηλαδή ο βασικός δακτύλιος θα είναι αυτός και όσοι άνθρωποι βρίσκονται πάνω στο τμήμα αυτό του αγωγού. Σε επόμενο στάδιο η επέκταση του δικτύου θα αφορά το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών. Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται και είναι μπορούν να απευθύνονται εδώ στον Δήμο για την συλλογή των αιτήσεων, στα γραφεία του Βόλου και στον τηλεφωνικό αριθμό 11150.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας,   ανέφερε:”Ευχαριστούμε πολύ για την σημερινή και ιδιαίτερα τον δήμαρχο, ο οποίος επέμενε πολύ την τελευταία χρονιά και για τις τρεις αυτές περιοχές και γενικά για την περιοχή του Βόλου. Είναι μια μεγάλη επένδυση, πάνω από 2 εκ. ευρώ για τη Νέα Αγχίαλο. Θα ξεκινήσουμε τον αγωγό από τις Μικροθήβες, θα δώσουμε σε αυτή την περιοχή, όπου υπάρχουν όπως ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός, θα πάρουν φυσικό αέριο. Το πρώτο δίκτυο, τα 4 χιλιόμετρα, θα γίνουν μέσα στο 2019. Θα συνεχιστούν τα χιλιόμετρα βάσει την αιτήσεων των καταναλωτών, θα γίνουν 16 χιλιόμετρα, και σε μια 5ετία πιστεύουμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της περιοχής θα απολαμβάνει την χρήση του φυσικού αερίου που είναι όχι μόνο οικονομικό αλλά και οικολογικό και δίνει ανάπτυξη γενικά στην περιοχή.

Καθ'οδόν στα 7 χιλιόμετρα επειδή είναι γεωργική περιοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την χρήση στα θερμοκήπια. Δηλαδή όσοι θέλουν να κάνουν θερμοκήπια θα είναι ένα ιδανικό καύσιμο με χαμηλό κόστος ενέργειας. Επίσης έχουμε 8 κτίρια που θα τα κάνουμε σύνδεση αλλά δεν θα καταβάλλει ο δήμος τέλη σύνδεσης.

Θα βάλουμε τους μετρητές μέσα στο πρώτο τρίμηνο και έτσι την επόμενη χρονιά θα έχει μειωμένα κόστη ενέργειας πάνω από 50%.

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Νέας Αγχιάλου Κωνσταντίνος Τζάερλης είπε: “Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την σημερινή ημέρα. Αποδεικνύουμε τι σημαίνει δύο διαφορετικών φορέων οι οποίοι κατάφεραν σχεδόν μετά από 2 δεκαετίες να κάνουν ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Νέας Αγχιάλου πραγματικότητα. Να συγχαρώ όλους όσους συμμετείχαν σε όλο αυτό και πιστεύω ότι θα υπάρχει όφελος για όλους. Το βλέπουμε άλλωστε από περιοχές που είναι ήδη συνδεδεμένες με το φυσικό αέριο το οικονομικό όφελος που υπάρχει, αλλά και το όφελος προς το περιβάλλον. Εύχομαι καλές γιορτές και το 2019 να μας βρει με νέα έργα όπως το φυσικό αέριο γιατί ήδη στην περιοχή μας το άλλο πολύ σημαντικό έργο αυτό του αποχετευτικού δικτύου έχει ξεκινήσει.

Στην οικονομική σημασία του έργου αναφέρθηκε και η τοπική σύμβουλος Μικροθηβών Ειρήνη Ρεντζούλα , που τόνισε: “Για εμάς είναι ένα έργο πνοής το φυσικό αέριο. Θα λύσει το πρόβλημα πολλών ανθρώπων καθώς δυστυχώς οι εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολες για να θερμάνουμε τα α μας ή τις επιχειρήσεις μας επομένως αυτό το έργο είναι ένα έργο μεγαλόπνοο και αναμένουμε να το δούμε να υλοποιείται και να φτάνει στα α ολονών μας. Εύχομαι καλές γιορτές σε όλο τον κόσμο με ”.

Τέλος ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Δήμητρα»  Γιάννης Κίτσιος -μεταξύ άλλων-  ανέφερε: ”  Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή μας. Συγκεκριμένα ο Συνεταιρισμός μόνο θα χρειασθεί 100 τόνους αέριο του χρόνου. Είναι μεγάλη υπόθεση η οικονομική διαφορά που θα υπάρχει.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση