Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επανεξέταση των όρων για το πρόγραμμα δημιουργίας e-shop από επαγγελματίες
Επανεξέταση των όρων για το πρόγραμμα δημιουργίας e-shop από επαγγελματίες

Επανεξέταση των όρων για το πρόγραμμα δημιουργίας e-shop από επαγγελματίες

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Την επανεξέταση των όρων προδημοσίευσης του προγράμματος για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) με επιδότηση, προκειμένου να μπορέσουν να ευεργετηθούν περισσότεροι επαγγελματίες,  ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αναφορά του,  ο ς Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας   .

Ο κ. Λιούπης προώθησε στον υπουργό σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, επισημαίνοντας πως τόσο το Επιμελητήριο , όσο και τα μέλη του δέχθηκαν με την εξαγγελία ενεργοποίησης του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ, που θα τους έδινε τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) με επιδότηση % έως του ποσού των 5.000 €.

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, σημειώνεται στην αναφορά, είδαν το πρόγραμμα ως μία τεράστια ευκαιρία να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς αναγνωρίζουν, ότι η απόκτηση ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί πλέον το βασικό εργαλείο για τη λειτουργία τους ενόψει της συνέχισης του και της λειτουργίας τους με τη μέθοδο του click away, αλλά συνιστά και γενικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο ς, οι επαγγελματίες της Μαγνησίας εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς κατά την προδημοσίευση του Προγράμματος, ως επιλέξιμες επιχειρήσεις,  ορίζονται αυτές που είχαν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή του ηλεκτρονικού τους καταστήματος από τον Μάρτιο του 2020 έως και την υποβολή της αίτησης ενδιαφέροντος, η οποία αναμένεται να έχει ως μέγιστη καταληκτική ημερομηνία το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου του 2021.

Επίσης, για να καταστούν δικαιούχοι της επιδότησης θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εντός 30 ημερών, χρονικό διάστημα που θεωρείται πολύ περιορισμένο για την κατασκευή και παραμετροποίηση ενός καινοτόμου και εύχρηστου e-shop προσαρμοσμένου στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης,  λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον, κάποιοι όροι, -όπως η του κόστους του ηλεκτρονικού καταστήματος πριν από την υποβολή της αίτησης-, θεωρούν, ότι αποκλείουν μια σειρά πιθανών δικαιούχων από την υλοποίηση του αναγκαίου πλέον ηλεκτρονικού καταστήματος και την επι της Πολιτείας για την ενίσχυση κατά το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων,  που δεν διέθεταν μέχρι πρότινος τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσουν  το δικό τους  ηλεκτρονικό κατάστημα.

Επειδή είναι πολλές οι επιχειρήσεις που εξαιτίας της πανδημίας δεν κατάφεραν να βρουν το βηματισμό τους και να αντεπεξέλθουν στις πολλές υποχρεώσεις τους, ο κ. Λιούπης ζητά από τον υπουργό να επανεξετάσει κάποιους από τους όρους της προδημοσίευσης και να συμπεριλάβει κατά το δυνατόν τις του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η επι για ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και απόκτηση λειτουργικών ηλεκτρονικών καταστημάτων από το σύνολο των επιχειρηματιών λιανικής πώλησης.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση