Βρίσκεστε εδώ:  / ΒΟΛΟΣ / Επανεξέταση των όρων για το πρόγραμμα δημιουργίας e-shop από επαγγελματίες
Επανεξέταση των όρων για το πρόγραμμα δημιουργίας e-shop από επαγγελματίες

Επανεξέταση των όρων για το πρόγραμμα δημιουργίας e-shop από επαγγελματίες

Αναφορά Αθανάσιου Λιούπη στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Την επανεξέταση των όρων προδημοσίευσης του προγράμματος για τη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) με επιδότηση, προκειμένου να μπορέσουν να ευεργετηθούν περισσότεροι επαγγελματίες,  ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αναφορά του,  ο Ν. της Νέας Δημοκρατίας   Αθανάσιος Λιούπης.

Ο κ. Λιούπης προώθησε στον υπουργό σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου , επισημαίνοντας πως τόσο το Επιμελητήριο , όσο και τα μέλη του δέχθηκαν με την εξαγγελία ενεργοποίησης του νέου προγράμματος , που θα τους έδινε τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop) με επιδότηση 100% έως του ποσού των 5.000 €.

Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο , σημειώνεται στην αναφορά, είδαν το πρόγραμμα ως μία τεράστια ευκαιρία να προχωρήσουν άμεσα στην κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, καθώς αναγνωρίζουν, ότι η απόκτηση ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί πλέον το βασικό εργαλείο για τη λειτουργία τους ενόψει της συνέχισης του lockdown και της λειτουργίας τους με τη μέθοδο του click away, αλλά συνιστά και γενικότερη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο , οι επαγγελματίες της Μαγνησίας εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς κατά την προδημοσίευση του Προγράμματος, ως επιλέξιμες επιχειρήσεις,  ορίζονται αυτές που είχαν ήδη προχωρήσει στην κατασκευή του ηλεκτρονικού τους καταστήματος από τον Μάρτιο του 2020 έως και την υποβολή της αίτησης ενδιαφέροντος, η οποία αναμένεται να έχει ως μέγιστη καταληκτική ημερομηνία το τέλος Φεβρουαρίου ή τις αρχές Μαρτίου του 2021.

Επίσης, για να καταστούν δικαιούχοι της επιδότησης θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος εντός 30 ημερών, χρονικό διάστημα που θεωρείται πολύ περιορισμένο για την κατασκευή και παραμετροποίηση ενός καινοτόμου και εύχρηστου e-shop προσαρμοσμένου στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης,  λόγω της πανδημίας.

Επιπλέον, κάποιοι όροι, -όπως η αποπληρωμή του κόστους του ηλεκτρονικού καταστήματος πριν από την υποβολή της αίτησης-, θεωρούν, ότι αποκλείουν μια σειρά πιθανών δικαιούχων από την υλοποίηση του αναγκαίου πλέον ηλεκτρονικού καταστήματος και την επιδίωξη της Πολιτείας για την ενίσχυση κατά το δυνατόν περισσότερων δικαιούχων,  που δεν διέθεταν μέχρι πρότινος τα μέσα και την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσουν  το δικό τους  ηλεκτρονικό .

Επειδή είναι πολλές οι επιχειρήσεις που εξαιτίας της πανδημίας δεν κατάφεραν να βρουν το βηματισμό τους και να αντεπεξέλθουν στις πολλές υποχρεώσεις τους, ο κ. Λιούπης ζητά από τον υπουργό να επανεξετάσει κάποιους από τους όρους της προδημοσίευσης και να συμπεριλάβει κατά το δυνατόν τις του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ώστε να επιτευχθεί στο μέγιστο βαθμό η επιδίωξη για ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και απόκτηση λειτουργικών ηλεκτρονικών καταστημάτων από το σύνολο των επιχειρηματιών λιανικής πώλησης.

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση