Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επαναξιολόγηση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο
Επαναξιολόγηση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο

Επαναξιολόγηση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στη Λάρισ πργματοποιήθηκε συνάντηση στην Περιφερειακή Διοίκηση της , μεταξύ της κας.Γεωργίας Μποντού-Τοκαλή, δημοτικής συμβούλου Δήμου Βόλου, του κ. Βασιλείου Ασδεράκη, προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, του κ. Γούση Αντωνίου, βοηθού γενικού διευθυντή της Τράπεζας, επικεφαλής Δικτύων και Επιχειρηματικών Κέντρων Θεσσαλίας, Ηπείρου, Δυτ. Ελλάδος και Δυτ. Μακεδονίας και του κ. Νέτα Αναστάσιου, περιφερειακού διευθυντή Θεσσαλίας .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές, η κα. Τοκαλή και ο κ.Ασδεράκης, μετέφεραν την ανησυχία των κατοίκων της Νέας Αγχιάλου και με μια σειρά επιχειρημάτων ζήτησαν ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος. Στη συνέχεια παρέδωσαν επιστολή διαμαρτυρίας, προκειμένου να προωθηθεί στον Πρόεδρο του Δ.Σ του Ομίλου .

Η επιστολή υπογράφτηκε από 560 κατοίκους μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στις 14/9/2017 έξω από το υπο της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο.

Η συνάντηση έληξε με τη δέσμευση από πλευράς των στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς για την προώθηση της παρακάτω επιστολής στην του Ομίλου Πειραιώς και την επαναξιολόγηση της απόφασης για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο.

Η απόφαση για το οριστικό κλείσιμο ή μη του υποκαταστήματος, θα μας γνωστοποιηθεί στα μέσα Οκτωβρίου.

Στην επιστολή που παραδόθηκε, αναφέρεται: “Με αφορμή το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Νέα Αγχίαλο, εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και ζητούμε την ανάκληση της απόφασης αυτής, για τους παρακάτω λόγους:

1. Είναι το μοναδικό υπο τράπεζας στη Νέα Αγχίαλο
2. Η Νέα είναι μια πόλη με πληθυσμό άνω των 7.000 κατοίκων και μεγάλο αριθμό τουριστών ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες
3. Η Νέα Αγχίαλος είναι αγροτική περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται εκτός του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου “ Η ” και πολλοί ιδιώτες αγρότες, οι οποίοι λαμβάνουν κάθε χρόνο σημαντικό ύψος γεωργικών επίδοτήσεων.
4. Δραστηριοποιούνται 260 περίπου επιχειρήσεις το μεγαλύτερο μέρος των οποίων συνεργάζεται με το συγκεκριμένο κατάστημα
5. Η λειτουργία του ΑΤΜ δεν είναι επαρκής για τον αριθμό των συναλλαγών και συχνά τίθεται εκτός λειτουργίας.
6. Τις ημέρες καταβολής των συντάξεων, εκατοντάδες συνταξιούχοι θα υφίστανται τρομερή ταλαιπωρία, αναμένοντας τη σειρά τους στο ΑΤΜ και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες.
7. Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου θα πρέπει να μετακινούνται πέρα των 40 χιλιομέτρων σε γειτονικές (Αλμυρός-Βόλος) προκειμένου να εξυπηρετηθούν
Aπό την πλευρά μας, δεσμευόμαστε για την ενίσχυση του υποκαταστήματος, με άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών, σε περίπτωση που το υποκατάστημα παραμείνει.
Σε περίπτωση όμως που το υποκατάστημα κλείσει, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας στην τράπεζα Πειραιώς και θα απευθυνθούμε σε ανταγωνίστριες τράπεζες.

Επειδή τις τελευταίες μέρες η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς θα διαταραχτεί η καθημερινότητα των κατοίκων, παρακαλούμε να ανακαλέσετε την απόφαση σας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Νέα Αγχίαλο και να δώσετε παράταση στη λειτουργία του”.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση