Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Επανακαθορισμό της οριογραμμής του χειμάρρου Ξηριά ζητούν οι ΡΟΜΑ
Επανακαθορισμό της οριογραμμής του χειμάρρου Ξηριά  ζητούν οι ΡΟΜΑ

Επανακαθορισμό της οριογραμμής του χειμάρρου Ξηριά ζητούν οι ΡΟΜΑ

Τον επανακαθορισμό της οριογραμμής του χειμάρρου Ξηριά ζητούν οι ΡΟΜΑ στην περιοχή Ξηριά –Αλιβερίου , καταθέτοντας σήμερα σχετικό υπόμνημα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Στο υπόμνημα οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν: «Είμαστε ιδιοκτήτες οικοπέδων μετά των επ’ αυτών κατοικιών τα οποία βρίσκονται στην περιοχή Ξηριά- Αλιβερίου όπισθεν του Δημοτικού Αμαξοστασίου. Όλη η περιοχή βρίσκεται σε πολεοδομική αναστάτωση επειδή προ δεκαετιών καθορίστηκε οριογραμμή του Ξηριά, λανθασμένη δίχως τοπογραφικά διαγράμματα, με αποτέλεσμα τα σπίτια μας αλλά και το δημοτικό αμαξοστάσιο, το γήπεδο κι άλλες εγκαταστάσεις και οικοδομικού τετραγώνου του Αγ. Σπυρίδωνα να είναι μέσα στην καθορισμένη ζώνη ρέματος.

Μετά από αλλεπάλληλες αιτήσεις μας προ ετών πρόσφατα ο Δήμος Βόλου συνέταξε μελέτη επανακαθορισμού, η οποία εγκρίθηκε στην ουσία της με αρ. έγγραφο 5753/6-8/15 της Διεύθυνσης Τ.Υ. της Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Για το θέμα λήφθηκε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της μελέτης και να την αποδεχθεί ώστε να εγκριθεί από την αρμόδιο υπηρεσία. Ενώ οι εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας λειτουργούν κανονικά για όσο διάστημα διαρκεί η εκκρεμότητα εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε εξοντωτικά πρόστιμα για τα σπίτια μας.

Ο κάτοικος της περιοχής Αναστ. Αποστολίδης τόνισε: «Μου παρακρατήθηκε και ποσό που είχα σε τραπεζικό λογαριασμό. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με προβλήματα υγείας μελών της οικογένειας με έχουν οδηγήσει σε απόγνωση.

Από τις αρχές 2014 το σπίτι του έχει υπαχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου 4178/13 προκειμένου να τακτοποιηθεί. Έχω εξοφλήσει όλα τα πρόστιμα και η μόνη εκκρεμότητα είναι η έγκριση της επαναχάραξης του ρέματος.

Όπως προβλέπεται από το άρθρο 24 Ν.4178/13 περί αναστολή επιβολής κυρώσεως και είσπραξης προστίμων για κατασκευές ή τις χρήσεις για τις οποίες υποβάλλεται δήλωση υπαγωγής στις ρυθμίσεις του Νόμου αναστέλλονται τα πρόστιμα ανέγερσης και οι λοιπές κυρώσεις.

Να εγκριθεί η αναστολή κυρώσεων. Με τη θετική γνωμοδότηση του Δ.Σ. και την μελέτη που συντάχθηκε για την αλλαγή της οριοθέτησης του χειμάρρου θα μπορέσουν να εντάξουν στο Νόμο περί αυθαιρέτων και να νομιμοποιήσουμε τις ιδιοκτησίες μας. Έχουμε σπίτια, ούτε παράγκες ούτε τσαντίρια. Ο Δήμος είναι παράνομος. Δεν είμαστε μέσα στο ρέμα. Δείτε το λογικά και ανθρώπινα. Λάθος και ψέμα ότι τα σπίτια μας είναι στο ρέμα”.

Η επικεφαλής της α’ ελάσσονος μειοψηφίας Νατάσσα Οικονόμου: πρότεινε να το δει η υπηρεσία και να κάνει εισήγηση, ενώ ο πρόεδρος του σώματος Γ.Μουλάς είπε ότι ο αντιδήμαρχος Θαν. Σταυρίδης θα αναλάβει να απαντήσει στους κατοίκους.

roma1-1

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση