Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εορτασμός  Εθνικής Αντίστασης στον Βόλο
Εορτασμός  Εθνικής Αντίστασης στον Βόλο

Εορτασμός  Εθνικής Αντίστασης στον Βόλο

 

 

Στις 28 Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή, θα εορτασθεί η ημέρα της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944 προέκταση και ολο του έπους της ς, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους- , γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελληνίου Εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

Η ανωτέρω Μάχη-Σταθμός της Αντιστασιακής Δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Το πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη του Βόλου περιλαμβάνει:

  1. Γενικό σημαιοστολισμό από τις 8.00 το πρωί μέχρι τη δύση του ηλίου την ημέρα της ς.
  2.   Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Πλατεία Ρήγα Φεραίου-δίπλα από το κτίριο του Ε.Ο.Τ.), από τις Αρχές της πόλης.
  3. Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 28ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωναϊού -19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας ς.

α)  Η  καλείται να ρυθμίσει τα σχετικά με την Επιμνημόσυνη Δέηση.

β)   Ο καλείται να διαθέσει την Φιλαρμονική του Δήμου.

γ) Οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές καλούνται να ρυθμίσουν τα σχετικά με την παράταξη, την τάξη, την απόδοση τιμών και την κίνηση  των τροχοφόρων.

δ) Το συντονισμό της ς θα έχει  η Μαρία Καραγεωργίου, του αρμόδιου γραφείου των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση