Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » ΒΟΛΟΣ » Εντυπωσίασε ο Δημ. Μπάσης
Εντυπωσίασε ο Δημ. Μπάσης

Εντυπωσίασε ο Δημ. Μπάσης

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της αυτικής Εβδομάδας

Συνεχίστηκαν την Τετάρτη 22 Ιουνίου οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της αυτικής Εβδομάδας στον Βόλο και ειδικότερα στον χώρο έμπροσθεν του ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης.

Το περιελάμε συναυλία της Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Βόλου, με τίτλο «Σμυρναίϊκο Μινόρε», με σολίστ τον Δημήτρη Μπάση, ο οποίος εντυπωσίασε τους βολιώτες και τις βολιώτισσες,  που κατέκλεισαν το χώρο της διοργάνωσης, αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα. Συμμετείχε το φωνητικό σύνολο «Ρυθμός» με υπεύθυνο τον Νίκο Χιώτογλου.

Χθες Πέμπτη 23 Ιουνίου , η ημέρα ήταν αφιερωμένη στους νέους. Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση ολοκληρωμένου προγράμματος των τμημάτων της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ (Κ.Ε.Κ.Π.Α-Δ.Ι.Ε.Κ.) και χαιρετισμό απηύθυνε η Σοφία Χάλαρη, δημοτική σύμβουλος Βόλου.

Υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος των τμημάτων: Κουκουράβα Χριστίνα,  καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Συμμετείχαν Τμήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά προς ηλικίας, τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών και λαϊκών χορών, τμήματα zumba (ενηλίκων και παιδιών), τμήματα μοντέρνου χορού εφηβικά. Τμήματα γυμναστικής ενηλίκων.

Για σήμερα Παρασκευή 24/6, στις 20.30 στην του Βόλου, στον χώρο έμπροσθεν του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα προβληθεί το ιστορικό ντοκιμαντέρ, με τίτλο: «Στην άκρη του Αιγαίου – Καστελλόριζο», το οποίο απέσπασε το Βραβείο Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λονδίνου – Μάιος 2016, Λονδίνο.

Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία της Ειρήνης Σαρίογλου, ερευνήτριας – ιστορικού, επίκουρης καθηγήτριας του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης και συν-ιδρύτρια του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.).

Στις 21.00, θα ακολουθήσει παραδοσιακό νησιώτικο γλέντι, με εδέσματα – μουσική – . Ένα Αφιέρωμα στην των Δωδεκανήσων που ανήκει και το Καστελόριζο. Θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς σκοπούς από όλα τα Δωδεκάνησα που γράφτηκαν, τραγουδήθηκαν και χορεύτηκαν προς τιμήν της προσφυγιάς, των Αγίων και της Παναγιάς. Συμμετέχει η Παραδοσιακή ορχήστρα με το μουσικό σχήμα: Φανή Μπαρμπή (τραγούδι), Χρήστος Δασκαλόπουλος (βιολί), Γιάννης Γκαβαρντίνας (σαντούρι), Κωνσταντίνος Μούτος (λαούτο – τραγούδι), Αναστασία Λύτρα (κρουστά).

Παραδοσιακοί Μικρασιάτικοι και νησιώτικοι χοροί από τα σύνολα:

• Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «ΓΙΑΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ»

• Χορευτικός Όμιλος Άνω Λεχωνίων.

• Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος Φιλύρα Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου

Πηλίου.

• Χορευτικό Σύνολο Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»

Γευστική βραδιά με την συμμετοχή του κοινού. Προσφορά Μικρασιάτικων μεζέδων, από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ Ι.Ε.Κ.

Στο τέλος, θα ακολουθήσει η ανακοίνωση από τον μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού και πρόεδρο της «Μαγνήτων Κιβωτού», Ιγνάτιο, της επόμενης τιμώμενης Μεσογειακής πόλης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση